Acestea sunt cele mai furate maşini
Peste 1.400 de maşini au fost „răpite" în anul 2009. Amatori sau profesionişti, hoţii caută tot bătrâna Dacie, care de câţiva ani se află în topul celor mai furate maşini. Ea este urmată de cele mai cunoscute mărci germane: BMW şi Volkswagen.
Ia-ţi toate măsurile de siguranţă, dacă vrei să nu te numeri printre cei care au rămas pietoni din cauza hoţilor de maşini. Ei sunt mereu pe fază şi de abia aşteaptă „s-o daţi în bară"!. Conform Serviciului Furturi Auto, 1.407 maşini au fost furate din Bucureşti.
Cea mai „dorită" marcă a fost eterna Dacie, care „cedează" cel mai uşor cu chei potrivite sau cu o simplă şurubelniţă. Numai anul trecut au fost furate 873 de Dacii, majoritatea fiind dezmembrate şi vândute ca piese de schimb.
Acestea sunt uneltele pe care le foloseau pentru demontarea pieselor
Nici mărcile străine nu mai sunt o noutate pentru şpringari. Înarmaţi cu aparatură de ultimă oră, hoţii dau peste cap, cât ai clipi, calculatoarele sofisticate ale bolizilor de lux.
Hoţii au fost prinşi de poliţişti când dezmembrau maşinile în garaje sau curţi
Dacă mai pui şi faptul că sunt „ajutaţi" de proprietari, care îşi lasă cheile în contact, succesul e garantat. În comparaţie cu Daciile, maşinile de lux sunt „ajutate" de hoţi să îşi găsească noi proprietari peste graniţă, ajungând, de obicei, în Ucraina şi Bulgaria.
Din păcate pentru posesorii unor astfel de „bijuterii", statisticile Poliţiei arată că doar jumătate dintre maşinile de acest gen mai ajung înapoi la proprietari.
Din bordul Daciei a rămas doar kilometrajul. Restul pieselor fuseseră vândute în târgurile de maşini
Sfaturi pentru proprietarii de autoturisme
Nu lăsa cheile în contact;
Nu lăsa bunuri de interes la vedere în maşină (telefoane, genţi, poşete, portofele, etc.);
Dotează maşina cu sisteme antifurt mecanice şi electronice;
Montează un sistem de monitorizare prin satelit (GPS);
Asigură autoturismul prin încuierea uşilor;
Pe timpul nopţii parchează maşina în zone bine iluminate şi circulate;
Gravează numărul de indentificare al autoturismului pe componentele importante ale maşinii pentru a îngreuna revânzarea acestora.
Citeşte şi:
Ce balamuc cu noile modificări pentru asigurarea maşinii!