«Adi Ilie a fost mai bun ca Mutu»

Stabilit de aproape 15 ani în Spania, Gâlcă a venit pentru două săptămâni în România, în vacanţă cu familia.

"Am făcut sărbătorile aici, peste câteva zile mă întorc în Spania. După ce m-am despărţit de Almeria, sunt în aşteptarea unei oferte interesante de a antrena. Am luat şi Licenţa Pro în România, dar aş fi preferat să continui în Spania, mai ales din cauza familiei, care s-a adaptat bine. Dar acum copiii au crescut, aşa că iau în calcul şi o variantă din ţară", spune Gâlcă, ofertat de Sportul Studenţesc.

Deşi a stat departe de România, Gâlcă e la curent cu fotbalul din Liga I şi cu situaţia de la echipoa naţională. "Cred că Steaua nu a mai câştigat nimic în ultima vreme pentru că, pe lângă antrenori şi jucători, a schimbat şi stilurile de joc. Iar naţionala actuală nu are rost s-o comparăm cu Generaţia de Aur, pentru că sunt situaţii diferite. Atunci eram 17-18 jucători care evoluam afară, acum câţi sunt? Şi la ce cluburi?", spune fostul mijlocaş, care nu-l apreciază nici pe cel care a fost liderul naţionalei în ultimii zece ani, Adi Mutu.

"El ar fi trebuit să fie un exemplu, pentru imaginea României afară, dar a ales altă cale. Mutu, cu cât a căpătat încredere, cu atât s-a exteriorizat mai mult. Aşa s-a ajuns aici. Dar el a ajutat cât a putut naţionala şi cred că încă o mai poate face", afirmă Costel, care crede că "Briliantul" nu ar fi avut loc în Generaţia de Aur. "Mutu e valoros, dar Adi Ilie a fost mai bun. Avea nişte execuţii pe care nu le vedeam la niciun fotbalist din lume la vremea aceea".

 N-a ajuns la Barca din cauza lui Guardiola. Gâlcă n-a mai venit la naţională, dar a continuat să joace în Spania. "Am fost pe listele lărgite ale mai multor echipe cunoscute, dar cel mai aproape am fost de Barcelona. Guardiola trebuia să plece, iar eu aş fi venit în locul lui. Mi-ar fi plăcut, cum să nu? Numai că Guardiola n-a mai plecat..." povesteşte fostul internaţional.

Nu-şi lasă copiii la calculator. Gâlcă e poate singurul tată de tripleţi din fotbalul românesc, având două fete, Bianca şi Ruxandra, şi un băiat, Andrei. „La început a fost mai dificil, dar acum nu e nicio problemă. Au deja 10 ani copiii. Au dublă cetăţenie, română şi spaniolă", povesteşte fostul internaţional.

cub bia khalifa fulgy png
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa png
narcisa suciu si Daria jpg
cub valentina pelinel png
maxresdefault jpg
calendar ortodox 2022 29 ianuarie aducere moaste sf ignatie teoforul png
Takashi Jonish romanii au talent jpg
image
image
image
image
image
image
sfintii trei ierarhi 1 jpeg
calendar ortodox 2022 29 ianuarie aducere moaste sf ignatie teoforul png
Takashi Jonish romanii au talent jpg
zapada buzauB jpg
atac armat jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia