Ambiția nu ține cont de vârstă. O americancă de 62 de ani încearcă pentru a patra oară să treacă înot din Cuba în Florida

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Diana Nyad, o americancă de 62 de ani, a pornit, sâmbătă, în cea de-a patra sa încercare în 35 de ani de a trece înot din Cuba în statul nord-american Florida, relatează AFP.

Această cursă maraton de 165 de kilometri necesită peste 60 de ore de efort.

"Simt puţină frică, dar şi curaj, iar în cele trei zile va trebui ca acest curaj să mă ajute să-mi depăşesc frica", a declarat ea înainte de porni înot din Havana.

Diana Nyad, care a recunoscut că nu a putut dormi noaptea trecută din cauza emoţiilor, este sprijinită de circa 50 de persoane. Echipa sa o va supraveghea din cinci ambarcaţiuni, în timp ce mai mulţi scafandri au ca sarcină să o protejeze de vreo întâlnire cu rechinii, extrem de numeroşi în Strâmtoarea Floridei. Printre membrii echipei se numără de asemenea şi specialişti în meduze, informează Agerpres.

Diana Nyad a încercat de trei ori fără succes această traversare - în 1978, apoi în august şi septembrie 2011.

La precedenta încercare din septembrie anul trecut de a trece înot apele care separă Cuba şi SUA, state ale căror relaţii sunt tensionate de mai mult de o jumătate de secol, înotătoarea americană a fost nevoită să renunţe după mai mult de 40 de ore petrecute în apă şi după 125 de kilometri parcurşi.

Diana Nyad deţine deja recordul de cea mai mare distanţă parcursă înot fără ajutor, după ce a traversat cei 165 de km între Bahamas şi Florida în 1979, un periplu pe care l-a calificat mai puţin periculos decât cel care porneşte din Cuba.

De asemenea, înotătoarea deţine recordul turului insulei Manhattan, de 7 ore şi 57 de minute, un timp stabilit când avea vârsta de 50 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Cruise și Nicole Kidman (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inundatii debite apa jpg
WhatsApp Image 2024 10 05 at 19 57 30 jpeg
toamna unsplash jpeg
Street food in Thailanda (@Shutterstock) jpg
apocalipsa  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton tiara Foto Profimedia jpg
foto1 femeie bani shutterstock 310127312 jpg
fratii menendez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net