Atenţie! Se fură banii de pe carduri prin site-ul Ministerului de Finanţe

simeon stalpnicul png

Folosindu-se probabil de una dintre măsurile anticriză anunţate de Guvernul Boc, prin care contribuabilii ar putea primi rambursări de impozit pe baza bonurilor fiscale, unii hackeri au găsit o nouă metodă de furt a numerelor de conturi şi carduri bancare.

UPDATE

O altă adresă (http://financepubie.com) a fost blocată de autorităţi fiind folosită în acelaşi mod ca mai jos.

Cum se întâmplă? Primeşti un mail semnat "Ministerul Finanţelor Publice" prin care eşti anunţat că urmează să primeşti o rambursare de impozit în valoare de 493,27 RON, caz semnalat de ziarul Kamikaze.Click pe poză pentru mărire (foto: kamikazeonline.ro)

După care eşti invitat să accesezi un link care te duce chiar către o clonă a portalului Ministerului de Finanţe, singura diferenţă fiind adresa site-ului care este www.misinante.com şi nu mfinante.ro, cum este cea reală. Aici trebuie să introduci datele personale şi numărul cardului în care să primeşti respectiva rambursare de impozit.Click pe poză pentru mărire (foto: kamikazeonline.ro)

Nu ştim câte persoane au ajuns în capacana hackerilor, însă vestea bună este că autorităţile s-au autosesizat şi www.misinante.com nu mai poate fi accesat. Ceea ce nu înseamnă că metoda de fraudă nu poate fi repetată pe o altă adresă care să semene cu cea în cauză, aşa că nu daţi curs unor astfel de e-mail-uri şi nu divulgaţi datele cu caracter personal sau bancar.

Brad Pitt (5) jpg
cub monica anghel png
Horoscop dragoste webp
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
andreea esca 6 png
foto1 copii crisanB jpg
andreea antonescu jpg
cub miki k pital png
viktor orban ungaria shutterstockfoto 850x567 jpg
Capture JPG
image
image
image
image
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg