Bulgarii divorţează ca să-şi păstreze slujba

Legea le interzice şefilor să fie într-o legătură de rudenie cu vreunul dintre subordonaţii săi. Într-o asemenea situaţie se află însă mulţi dintre actorii şi regizorii din teatrele de provincie pentru că în multe oraşe nu există decât un singur teatru. Aşa nu mai este permis ca unul dintre soţi să fie director al teatrului, iar celălalt să facă parte din trupă. În aceasta situaţie au ajuns directorul teatrului din oraşul Vratsa, Atanas Popdimitrov şi soţia sa, Ani, care acum divorţează după 20 de ani de căsnicie fericită. Ani lucrează ca asistent regizor la teatrul din Vratsa de mai bine de 30 de ani, iar Popdimitrov este director din anul 1995.

'Despre ce conflict de interese poate să fie vorbă în cazul nostru', se miră directorul. O altă soluţie au găsit directorul teatrului din oraşul Pazardjik, Vladen Alexandrov, şi soţia sa, Rosiţa. Din acest sezon actriţa se va muta şi va performa într-un alt oraş.

Legea afectează şi administraţia de la primării

De exemplu, prima grijă a lui Slavcio Atanasov, primar general al oraşului Plovdiv, cel de-al doilea ca mărime din Bulgaria, după câştigarea alegerilor a fost să o concedieze pe soţia sa, Elena, care lucrase pe post de contabil la primăria unui sector al oraşului.

'Îmi pare rău pentru că Elena este un profesionist bun', a spus Atanasov, precizând însă cu nu are de ales.

Din cauza legii, multe şcoli din sate pot să râmână fără profesori pentru că nu sunt puţine cazurile în care directorii lor sunt rude cu mai mulţi membri ai colectivului didactic, mai scrie ziarul.

Tu ai fi dispus să divorţezi pentru a-ţi păstra locul de muncă?

Faimosi Survivor camp jpg
FotoJet jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
foto1  Vila cluj jpg
Ana Margean varianta cu flipb jpg
Gina pistol Smiley fiica jpg
bunicuta foto1 jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
Frații Tate sosesc alături de o altă persoană din dosar la sediul DIICOT, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
whatsapp 2105015 960 720 jpg
cele mai bune telefoane pana in 1 1170x644 jpeg