Ce simpatici erau la şcoală!

simeon stalpnicul png

Gata! S-a terminat vacanţa, iar 3,4 milioane de elevi se întorc la şcoală. Cei mai emoţionaţi vor fi părinţii şi bunicii „bobocilor" din clasa „zero" şi din clasa întâi.

Vedetele care azi ne ţin cu ochii lipiţi de televizor n-au făcut nici ele excepţie, în urmă cu mai mulţi ani. Întrebate despre prima zi de şcoală, feţele lor se înseninează.

Unii chiar au zâmbit când şi-au adus aminte de vremurile când purtau uniformă şi făceau careu în curtea şcolii. Click! îţi prezintă imagini inedite cu starurile pe vremea când erau şcolari. Le recunoaşteţi?

Elena Udrea îşi aminteşte cu drag de învăţătoare

Elena Udrea a povestit şi ea pentru Click! cât de emoţionată a fost în prima zi de şcoală.

"Ţin minte că acea zi a fost absolut specială si emoţionantă pentru mine. Venisem pregătită ca la carte: uniforma apretată, ghiozdanul nou-nouţ în care mama îmi pusese penarul şi două caiete şi un buchet de flori, probabil gladiole, garoafe sau crizanteme, că doar acelea se găseau. De emoţie, am reuşit să pierd o floare. Nu mi-am auzit numele când s-au anunţat clasele şi m-am panicat, pentru că ceilalţi copii deja formaseră rânduri pentru fiecare dintre ele, în ordine alfabetică. Îmi făcusem planul de acasă: mi-aş fi dorit să fiu la clasa I E.

Mi se părea o literă frumoasă din alfabet. La un moment dat, la mama a venit cea mai tânără şi mai frumoasă învăţătoare dintre toate, domnişoara Diţă Aurelia, şi i-a spus că trebuie să mă alături colegilor de la I G. Când am văzut-o cât de frumoasă era şi cât cald ne-a zâmbit, am şi uitat că eu, de fapt, eram hotărâtă să învăţ la I E.

Am plecat după domnişoara învăţătoare, deşi nu înţelegeam de ce mama avea lacrimi în ochi. Am aflat mult mai târziu, când, la rândul meu, l-am însoţit, dintr-o ipostază similară, pe finuţul meu Ionuţ în prima zi de şcoală, anul trecut", a mărturisit Elena Udrea.

simeon stalpnicul png

„Nu am fost niciodată timid. Alţi copii se ruşinau, dar eu nu. Eram şmecher, aveam penar chinezesc cu doi gheparzi care se alergau, cumpărat de mama. Mai aveam un pix care se putea şterge cu guma şi unul cu beculeţe, iar ghiozdanul avea stopuri «ochi de pisică», aşa cum au bicicliştii", a mărturisit simpaticul Cătălin Măruţă.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Celebra bluziţă în pătrăţele alb-albastru, sarafanul de şcolăriţă şi două pampoane mari pe bentiţa albă. O recunoaşteţi? Aşa arăta când a început clasa întâi nimeni alta decât vedeta de acum a „Antenei 3", Sandra Stoicescu. Aceasta e una din fotografiile preferate ale ştiristei.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

S-a întors de la şcoală, chiar în prima zi, fără ghiozdan. „Eram ca o floare, cu mâinile în buzunar. L-a găsit femeia de serviciu în bancă. Eee, erau alte metode pedagogice în acele vremuri. Învăţătoarea arunca creta după noi, iar mai târziu, profesorul de Geografie ne lovea în cap, cu cărţi cartonate", povesteşte Oana Cuzino realizatoarea emisiunii „Ce se întâmplă doctore?".

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

„Cel mai mult mi-a plăcut Matematica, am făcut apoi Facultatea de Matematică, din pasiune. Mi-aduc aminte perfect de prima zi de şcoală: cu exact 24 de ore înainte, mi-am prins degetul mijlociu în uşa de la intrare. Am început clasa întâi bandajat", a povestit Andi Moisescu, realizatorul emisiunii „Apropo tv". Dar, la sfârşitul clasei, uite ce fundă mare are la premiu şi ce coroniţă grea pe cap!

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Vedeta de la Kanal D n-a uitat emoţia din prima zi de şcoală. „Părinţii erau mai agitaţi decât noi", spune Ernest, care-şi aminteşte băncuţele cu abecedarul pe ele, mirosul de motorină de la parchet, planşele ce decorau pereţii.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Cârcotaşul de la Prima TV a iubit şcoala. Este mândru şi acum că a avut note mari şi că a fost premiant. Doar până în clasa a patra!

Bancnotele care valorează 1800 de lire
Kanye West si Julia Fox jpg
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Zile libere legale în 2023
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
Doliu in perioada Craciunului
pele gettyimages 841963610 jpeg
rugaciune credinta lumina paste shutterstock 712661815 jpeg
soldati marele razboi foto imagoromaniae jpg
image
image
image
image
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg