Cel mai lung pod din lume e gata!

simeon stalpnicul png

La sf├ór┼čitul anului trecut, pe 27 decembrie, au fost finalizate lucr─ârile principale ale celui mai mare ┼či spectaculos pod din lume, ├«n urma eforturilor depuse timp de patru ani.

NU RATA

Uimitor: Kansai este singurul aeroport din lume construit pe o insul─â artificial─â - VIDEO

Cele mai ciudate 40 de poduri din lume! - FOTO

Recent, autorit─â┼úile din China au anun┼úat c─â au fost finalizate lucr─ârile la cel mai lung pod din lume, acesta urm├ónd a fi inaugurat cur├ónd. Construc┼úia une┼čte ora┼čul Qingdao, situat ├«n provincia Shandong, cu districtul Huangdao.

Dimensiunile acestui pod sunt enorme, el având lungimea totală de aproximativ 42 kilometri, adică de 174 de ori mai mult decât Tower Bridge, care traversează râul Tamisa, din Londra, conform Daily Mail.

La realizarea acestei structuri uria┼če au lucrat, ├«ncep├ónd din anul 2006, dou─â echipe distincte, care au demarat construc┼úia din dou─â extremit─â┼úi. Unul dintre constructori a exultat la final: "Calculul ┼či proiectul am─ânun┼úite au fost perfecte. Dac─â lipseau c├ó┼úiva centimetri ar fi fost un dezastru. S-au prins la fix".

Cu ajutorul acestui pod, distan┼úa dintre Qingdao ┼či Huangdao va fi redus─â cu 30 de kilometri, iar timpul de c─âl─âtorie va fi scurtat cu 20 de minute. ├Än prezent, Qingdao Haiwan Bridge este cel mai lung pod din lume, el devans├óndu-l pe anteriorul de┼úin─âtor al acestui titlu, Lake Pontchartrain Causeway, din Statele Unite, care m─âsoar─â "doar" 38,42 de kilometri.

Construcţia a costat guvernul chinez nu mai puţin de 5,5 miliarde de dolari. Însă, autorităţile din China au anunţat deja că vor începe lucrările la o altă structură colosală, care va avea mai mult de 42,5 kilometri lungime. Acest nou proiect va lega Macao de Hong Kong.

Se va circula cu 80 km/h

Podul are o lungime de 41,58 de kilometri ┼či leag─â Qingdao ┼či Huangdao. L─â┼úimea sa este de 35 de metri ┼či autostrada care ├«l traverseaz─â are ┼čase benzi.

simeon stalpnicul png

Viteza de circulaţie a autovehiculelor pe pod este de 80 de kilometri pe oră. Podul va fi dat în funcţiune în prima jumătate a anului.

Shakira ┼či Pique FOTO EPA-EFE
cub andreea antonescu png
brenciu si nevasta jpg
image jpeg
Alessia Raiciu 3 webp
cub cub anamaria prodan lauren╚Ťiu reghecampf png
Lia Bugnar
f685edbae30049829e7ec4883e855814 md jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Plaja 2 Mai (24) jpg
foto   amenzi mai mari rovinieta  jpg
foto   vouchere blocate jpg
calendar ortodox 2021 17 august sf gheorghe pelerinul png
f685edbae30049829e7ec4883e855814 md jpg
Risc seismic - sursa foto facebook Nicusor Dan