De ce nu este bine să luăm medicamente cu suc de grepfrut. Sfatul Mihaelei Bilic

Ultima actualizare:

    Sucul de grepfrut și medicamentele nu fac casă bunăFOTO: Colaj Unsplash.com
Sucul de grepfrut și medicamentele nu fac casă bunăFOTO: Colaj Unsplash.com

Medicii recomandă luarea medicamentelor sub formă de tablete sau pulbere împreună cu o cantitate mare de lichid. Însă de cele mai multe ori suntem tentați să bem pastilele împreună cu sucuri de fructe sau chiar acidulate. Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne avertizează să nu luăm medicamente cu suc de grepfrut.

Motivul ar fi, conform specialistei, că acest suc ar putea influența efectul substanțelor din medicamente, astfel că tratamentul ar putea să nu dea rezultatele așteptate.

Medicul în nutriție Mihaela Bilic a explicat pe contul său de Instagram de ce nu este bine să asociem medicamentele cu sucul de grepfrut.

”Cu gust acru-amărui și culoare galbenă sau roz, gref-ul este fructul vedetă când vine vorba de slăbit. Nu există dovezi că sucul de gref ar topi grăsimea, însă ce știm sigur e că nu face casă bună cu medicamentele”, a explicat nutriționista.

Sucul de grepfrut în asociere cu medicamentele poate da efect de supradoză

”Pe lângă vitamine, antioxidanți, fibre și multă apă, el conține o substanță care blochează enzimele hepatice. În aceste condiții anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim și ajung în sânge într-o cantitate mare (efect de supradoză)”, a precizat experta în nutriție.

Poate reduce eficacitatea medicamentelor

Pe de altă parte, același suc de grpfrut ”poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și să reducă în consecință eficacitatea acestora”, a mai precizat Dr. Mihaela Bilic.

Cu ce medicamente interacționează sucul de grepfrut

În ceea ce privește interacțiunea cu medicamentele, aceasta ”variază de la o persoană la alta, poate apărea la consumul unui singur pahar de suc și poate persista timp de 2-3 zile.

Este bine să evitați asocierea sucului de gref cu tratamentul antihipertensiv, antihistaminic, antisecretor, anxiolitic, antidepresiv, antiaritmic, hipolipemiant. De știut că restul de citrice (portocală, mandarină) nu au impact asupra eficacității medicamentelor”, a mai explicat nutriționista pe contul său de Instagram.

Din acest motiv, medicii, atunci când se referă la o cantitate mare de lichide”, vorbesc în general despre apă, de preferință plată.

Citește și:8 beneficii ale sucului de grepfrut. Uite de ce ar trebui să-l bei

Dieta cu grepfrut, simplă şi eficientă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net