Dorinel Munteanu:«Avantajul meu e că nu am patron»

Ultima actualizare:

Click!: Debut în forţă pentru Oţelul, nici o înfrângere până acum. Ar trebui să se teamă Dinamo şi Steaua?

Dorinel Munteanu: Sunt fericit că lucrurile încep să se mişte aici, la Galaţi. Dacă la început am fost privit cu neîncredere, iată că după 3 etape şi 7 puncte acumulate am demonstrat că devenim o echipă puternică.

Care e obiectivul?

Nu ne gândim la cupele europene, mai ales având în vedere situaţia financiară precară de la club. Noi o luăm uşor, pas cu pas, şi vedem la final unde ne clasăm. N-avem un obiectiv clar.

Vor mai pleca jucătorii de la Oţelul la rivalele din Liga I?

Au fost ceva discuţii referitoare la fotbaliştii pe care îi am în lot, însă n-aş vrea să îi vând în ţară, ci mai degrabă în străinătate. Nu cred că există cluburi în România care să le poată oferi mai mult decât le dăm noi jucătorilor noştri.

Ce îţi oferă Oţelul şi nu ai găsit la Argeş sau la Vaslui? Ai intrat în conflict cu ambii conducători ai acestor cluburi...

După câteva experienţe nereuşite, aici am găsit în sfârşit liniştea. Nu vreau să mă răzbun pe Porumboiu şi Penescu, dar s-a dovedit că ceea ce au spus despre mine au fost nişte mizerii. Oricum, în scurt timp, vor mai ieşi la iveală lucruri urâte despre ei!

Ce părere ai de ruptura dintre Gigi Becali şi Piţurcă? Credeai că Piţi va pleca de la echipă după numai două luni?

Era de aşteptat să izbucnească acest scandal între Becali şi Piţurcă. Gigi nu se poate abţine, indiferent de numele celui care se află pe banca tehnică. E adevărat că sunt banii lui, e corect, dar el nu a înţeles nici până acum că e o mare diferenţă între a fi patron şi a fi manager.

Asta nu înţelege el! Nu e obligatoriu ca omul care plăteşte să decidă totul, doar d-aia angajezi profesionişti.

Dacă te-ar suna să revii în Ghencea, ai face-o?

Nu m-aş întoarce la Steaua pentru nimic în lume pentru că nu pot lucra cu Gigi Becali.

Atunci, până când va fi Dorinel Munteanu la Oţelul?

Am contract până în 2011 şi vreau să las aici un club puternic. Avantajul meu e că nu am patron la echipă, ci doar un preşedinte foarte bun.

După ce îmi expiră înţelegerea, nu ştiu ce voi face, însă rămâne visul meu să antrenez în Germania, unde e a doua mea casă. Totuşi, nu m-aş stabili definitiv acolo, cum a făcut Lăcătuş în Spania.

Există stabilitate în Liga I?

Nu. E chiar îngrijorător că atâţia antrenori şi manageri îşi părăsesc echipele. Conducătorii ar trebui să îşi pună semne de întrebare, să se gândească că e ceva în neregulă.

image
image
image
image
image
image
Loto - loteria romana FOTO Shutterstock
revelion jpg
yeferson cossio jpg
ceausescu Rockeffeler1 jpg
FotoJet (1) jpg
Laptop - frauda online FOTO Shutterstock
FotoJet jpg
Screenshot 2023 12 11 133610 png