Ei sunt îngerii păzitori ai sinucigaşilor

image
Nea Ion a fost, rând pe rând, milițian, jandarm și din 2009 polițist localfotografii: David Muntean

Este poliţist călare de 32 de ani. A salvat şase sinucigaşi şi a prins nenumăraţi infractori. Aceasta este pe scurt povestea lui nea Ion, cel mai cunoscut agent de la „Unitatea Călare” a Poliţiei Locale Bucureşti.

Dintre toţi „şerifii” care fac parte din această trupă, unul este mai cu moţ. „În 1983 am intrat în Miliţia călare, după Revoluţie am fost la Jandarmeria călare şi din 2009 sunt la Poliţia locală, tot pe cal”, îşi începe povestea Ion Rălucescu. El şi Ana, calul său, în vârstă de 10 ani, au primit şi o poreclă de la colegi: „îngerii păzitori ai sinucigaşilor!”. Motivul? În decursul timpului au salvat şase oameni care au vrut să-şi pună capăt zilelor. „Ana este sufletul meu pereche. Avem tactica noastră şi găsim sinucigaşi de parcă am avea radar! Eu intru în vorbă cu ei, le arăt calul şi îi fac să se împrietenească. Nimeni nu a rezistat farmecului acestei fete! Când Ana îşi pleacă coama şi face cu ochiul sunt gata, salvaţi”, povesteşte emoţionat nea Ion.

image
Cristian și noua mașinuță a Vânătorilor de Munte speră să salveze cât mai multe vieți

Acesta spune că sinucigaşii au şi locuri preferate pentru a-şi pune capăt vieţii: podul cel mare de lângă Sala Polivalentă din Parcul Tineretului şi ecluza din Parcul Herăstrău. „Unitatea Călare” este trupa de elită a Poliţiei Locale din subordinea Primăriei Capitalei şi va reprezenta Municipalitatea la parada de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Cei 25 de agenţi care alcătuiesc această echipă de intervenţie se ocupă de păstrarea ordinii şi liniştii publice în parcurile Herăstrău, Tineretului şi Circului. În plus, intervin şi în zonele rău famate sau cu risc de incidente, unde, la cerere, sprijină unităţile Poliţiei naţionale. 

Peste 2.600 de militari la parada de 1 Decembrie

image
Vehiculul este adus din SUA, costă 12.000 de euro și urcă pante de 65 de grade

Pentru al doilea an consecutiv, parada de 1 Decembrie, organizată de Ziua Națională a României, se va desfășura în Piața Constituției din București. Vor lua parte peste 2.600 de militari și 360 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI, SPP, STS și Poliția Locală. Militarilor români li se vor adăuga detaşamente din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii şi Turcia. Pentru prima oară participă la defilare reprezentanți ai „răniților în misiune” și un detașament de la Administrația Penitenciarelor. Locul tradițional, Arcul de Triumf, este în reparații din martie 2014.  

„Pisica Zăpezii”, vedeta paradei

image
Cristian și noua mașinuță a Vânătorilor de Munte speră să salveze cât mai multe vieți

La parada de 1 Decembrie, armata română va aduce ultima achiziție în materie de tehnică, vehiculul special de intervenții în zone accidentate al Vânătorilor de Munte. „Este un 4x4 de producție americană care costă cam 12.000 de euro bucata. Poate ajunge practic oriunde. Are performanțe impresionante la drum drept, prinde 55-60 km/h, iar pe teren accidentat, după cuplarea sistemului 4x4, viteza este între 5 și 25 km/h”, descrie „mașinuța” șeful de echipaj Cristian Burduja.

image
Unitatea Călare a Poliției Locale București este formată din 25 de agenți

Colegul său Vasile Pașcan ne enumeră dotările: „o targă care are hamuri speciale pentru a fi montată la elicopter, trusă medicală complexă”. Vehiculul are un motor de 1.000 cmc, poate fi dotat la nevoie cu șenile și poate urca pante de 65 de grade. Ministerul Apărării a achiziționat în total șase astfel de vehicule speciale de intervenție, pe care le-a distribuit celor trei mari unități de Vânători de Munte. 

cub anamaria prodan animat gif
transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet (4) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
Simona Halep, Instagram jpg
FotoJet (7) jpg
cub anamaria prodan divorț png
bianca dragusanu png
Protest in Iran FOTO EPA EFE jpg
Sorin Enghel jpeg
image
image
image
image
transfagarasan 2819625 1920 jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (7) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg