El face whisky din urina diabeticilor
Un cercetător britanic, bolnav de diabet a găsit o metodă revoluţionară de a folosi în mod productiv această boală cumplită. El colectează urina diabeticilor şi o utilizează în procesul de fermentaţie malţului din care se face whisky.
Plecând de la considerentul că organismul diabeticilor nu procesează glucidele, James Gilpin a analizat mai multe probe de urină de la mai mulţi bolnavi de diabet şi a constatat că în cazul celor mai în vârstă, urina acestora are un conţinut ridicat de glucide.
După filtrarea lichidului şi extragerea moleculelor de zahăr, produsul este folosit pentru fermentaţia malţului din care s eproduce whisky.
Proiectul iniţiat de britanic poartă denumirea de Gilpin Family Whisky, în care urina se recoltează de la diabetici avansaţi în vârstă şi care participă voluntar la proiect.
Mai mult, la finalul procesului de producţie a băuturii spirtoase, pe fiecare sticlă se precizează numele şi vârsta celui care a contribuit cu urina.
Pentru moment, whisky-ul familiei Gilpin nu este comercializat în magazine fiind mai mult un obiect de artă, conform precizărilor britanicului.