Elevii nu-și mai pot ascunde notele

Ultima actualizare:

Elevii de la Liceul "Vasile Alcesandri" din Iaşi vor fi atent monitorizaţi printrun sistem electronic de notare la ore şi de trecere a absenţelor. Pe fiecare catedră a liceului a fost montat, din acest an şcolar, un catalog electronic prin care poate fi monitorizată activitatea elevilor în timpul orelor.

"Marele avantaj al sistemului este pentru părinţi, care pot urmări în fiecare zi ce note primesc copiii, sau dacă au lipsit de la şcoală", a spus profesorul Nelu Tudorache, director al Liceului "Vasile Alecsandri".

În fiecare săptămână, pentru o taxă de 11 lei pe lună, părinţii primesc mesaje pe telefon sau pe e-mail legate de situaţia la învăţătură a copiilor şi de absenţele făcute de aceştia. Măsura este privită cu reticenţă de unii elevi, însă părinţii încurajează asemenea instrument.

"Am copil în clasa I, acum nu este nevoie de asemenea informaţii, dar când va creşte mai mare voi apela la aceste informaţii, pentru că începe perioada chiului şi trebuie verificat", a spus Elena Mihalache, părinte al unui elev.

«Big Brother» la grădiniță

În această lună s-a deschis prima grădiniță din Cluj în care părinții pot să-și vadă odraslele de acasă sau de la birou. Sistemul de supraveghere, format din 10 camere, e conectat la Internet.

Directorul grădiniței "Panda", Dana Werder, spune că înregistrările sunt păstrate pentru două luni. "Părinții ar putea să observe tot ce fac copiii", spune Dana Werder.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
lacul de smarald ighiel jpg
Smiley Neversea
1 mai muncitoresc jpg
vila descoperire vezuviu jpg
Cozonac
Kate Middleton și Prințul William  foto   GettyImages jpg
pisici
mihaela bilic facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net