EXCLUSIV! «M-am ascuns sub cadavre sa nu ma ucida»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

S-a aruncat în apă când ucigaşul s-a apropiat de el şi s-a ascuns sub trupurile tinerilor morţi pentru a scăpa cu viaţă. E povestea lui Ali Esbati, 34 de ani, unul dintre supravieţuitorii de pe insula Utøya (Norvegia), unde Anders Behring Breivik a împuşcat 76 de tineri. El a acordat un interviu reporterilor "Adevărul Europa" despre coşmarul său.

Esbati a fost la un pas de a fi împuşcat şi s-a ascuns în apă, printre cadavre, pentru a scăpa de gloanţele lui Breivik.

"Cred că voi fi afectat psihic", spune acesta, am vorbit şi cu ceilalţi, ei simt deja efectele măcelului".

"Ne vâna ca pe nişte animale," spune supravieţuitorul, "dar trebuie să înţelegem că acest om nu era nebun, poate deranjat psihic, dar acţiunile lui au fost un atac politic". Iată ce s-a întâmplat timp de 20 de minute, cât a durat măcelul : "Vineri seară, pe insulă, urmăream la televizor ştirile despre atacul din Oslo, când, deodată, am auzit nişte zgomote ca focurile de armă în jurul clădirii. Am crezut cu toţii că e o glumă proastă. Dar în scurtă vreme oamenii au început să urle "Trebuie să părăsiţi clădirea, fugiţi, fugiţi!". Am fugit. M-am uitat în spate pentru o secundă şi atunci am văzut două cadavre care zăceau pe jos. M-am dus către ţărm. Auzeam elicoptere şi zgomot în jurul apei şi atunci a venit poliţia. Dar exact în acel moment, atacatorul a venit spre mine, era la doar 15 metri distanţă de mine, deasupra mea. În secunda aceea, am alergat cât am putut şi m-am aruncat în apă. Eram cu corpul sub apă şi cu capul la suprafaţă. Era o vestă de salvare lângă mine în apă apoi am realizat că, de fapt, era un alt cadavru sub vestă. El mă apărase de gloanţe ", a povestit Ali.

simeon stalpnicul png

20 de minute de măcel

17.07: Breivik soseşte în Insula Utoya17.08: Cafeneaua unde el le spune tinerilor să se adune în jurul său şi începe să-i ucidă17.10: Merge prin tabără şi execută mulţi tineri17.30: Se îndreaptă spre sud. Oamenii încearcă să se ascundă, sărind în apă17.32: Merge prin zona împădurită, împuşcând pe toţi care încearcă să fugă din calea lui17.35: Drogat puternic şi ascultând muzică urmăreşte victimele de-a lungul ţărmului de sud18.24: Elicopterele televiziunii îl filmează în timp ce execută oameni printre stânci18.27: Se îndreaptă spre locul în care a început masacrul din insulă şi se predă

Citeşte şi:

Coşmarul din Oslo, în imagini GALERIE FOTO

El este teroristul arestat pentru împuşcarea a 80 de persoane, în atacul armat din Norvegia - FOTO/VIDEO

Revoltă pe Facebook după atentatul de la Oslo: "Ardeţi-l", "spânzuraţi-l" pe Anders Behring Breivik

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
explozii liban afp jpg
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
accident masina tramvai Bucuresti, foto facebook jpg
planseul de la unirii jpg
shutterstock 1195754011 scaled jpg
Captură de ecran din 2024 09 19 la 12 02 07 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net