EXCLUSIV Pasha Man povesteşte cum a ajuns expert în bucătărie. E uimitor de unde a plecat!
Pasha Man, pe numele său real Călin Nicorici (37 de ani), şi-a început experienţa în bucătărie încă de mic şi de fiecare dată a gătit de nevoie.
„Tata a plecat de acasă când eu aveam 6 ani. Eram cel mai mare dintre fraţi şi ajutor în bucătărie, pentru mama. Pe vremurile acelea nu erau atâtea fast-food-uri, ca să-ţi iei de mâncare, şi nici jocuri pe calculator. Ne jucam în bucătărie, pe lângă mama, care ne mai punea să curăţăm un cartof, să spălăm o farfurie... Acolo am învăţat şi mi-am făcut baza", mărturiseşte Pasha.
La 14 ani a plecat în Canada, la tatăl său, unde a avut o viaţă demnă de un film poliţist. A intrat în lumea emigranţilor, cu care făcea toate prostiile - gangstereală, jafuri armate... „de toate, mai puţin crimă şi viol". Câţiva ani a stat după gratii, apoi, în `97, a fost expulzat în România. Pe lângă toate „porcăriile" de acolo, printre picături, a fost nevoit să-şi caute şi de lucru. „Cel mai repede găseai la restaurante, unde lucrai pe perioade scurte, până mai făceai rost de bani. Acolo am învăţat destul de multe", povesteşte cântăreţul de reggae - hip-hop.
Şi chiar se pricepe, ştie cum să combine ingredientele şi condimentele, cum trebuie gătite fiecare în parte astfel încât să mâncarea să fie şi gustoasă, şi aspectuoasă. A participat şi la MasterChef - Proba celebrităţii de la Pro TV, unde a ajuns până în finală, ieşind pe locul doi. Cu toate acestea, el niciodată nu găteşte după reţete şi nu a fost nevoie să răsfoiască zeci de cărţi de bucate ca să devină expert. „Eu experimentez şi învăţ din greşeli. Spre exemplu, condimentez o mâncare în două-trei feluri şi văd diferenţa. În bucătărie, totul e improvizaţie", spune Pasha Man, care a acceptat provocarea Click! şi a gătit în restaurantul Cervo din Bucureşti costiţe de miel pe grătar cu cartofi copţi umpluţi. A ieşit un deliciu.
Reţeta lui
Ingrediente: 4-5 coaste de miel, ulei, usturoi pisat, sare, piper, rozmarin, puţină lămâie, 100 g brânză cu mucegai, 150 g ciuperci feliate, 2 cartofi fierţi în coajă, tăiaţi şi scobiţi.
Mod de preparare: coastele se ţin într-un baiţ făcut din ulei, oţet, usturoi şi zeamă de lămâie, sare şi piper. Ciupercile tăiate se sotează, se pun în cartofii scobiţi, deasupra se presară brânza cu mucegai şi se dă la cuptor până se rumeneşte totul. Coastele se frig pe grătar şi se servesc alături de cartofi.