10 paşi către vacanţa perfectă de la Dana Săvuică

Dana Săvuică şi a lansat prima carte în luna mai a acestui an  jpeg
Dana Săvuică îţi dă câteva ponturi despre pregătirea bagajelor şi alegerea destinaţiei

Adevăraţii specialişti în vacanţe sunt doar aceia care călătoresc mult, în locuri variate, cu toate mijloacele de transport posibile şi care, de ce nu, au parte de peripeţii, învaţă din greşeli.

Dana Săvuică are, slavă Domnului, suficientă experienţă în acest sens. Ea îţi spune tot ce trebuie să ştii înainte de a pleca în vacanţa perfectă.

1. Informează-te despre destinaţia aleasă! Atunci când pleacă într-o vacanţă, Dana intră pe site-uri de călătorii şi pe bloguri de unde culege impresii. Poţi afla ce puncte de atracţie turistică nu trebuie să ratezi, unde găseşti cea mai bună îngheţată, cea mai frumoasă plajă. Poţi să-ţi printrezi aceste informaţii şi să iei cu tine hârtiile.

2. Nu uita să-ţi faci asigurările de călătorie şi să schimbi bani de buzunar în moneda ţării în care mergi. Pregăteşte-ţi bagajele şi, dacă mergi cu avionul, ai grijă să te încadrezi în dimensiunile acceptate de compania respectivă.„Valizele cu care merg eu la drum sunt de cea mai bună calitate, rezistente, ergonomice, cu compartimentare inteligentă, astfel încât să încapă toate hainele, dar separate (lenjerie, accesorii, cosmetice, rochii, pantofi)”, spune Dana Săvuică.

3. Mergi la manichiură şi pedichiură. Dacă vrei să nu stai cu grija lor, în vacanţă, optează pentru varianta semipermanentă, prin care unghiile se menţin impecabile 2-3 săptămâni.

4. Cum alegi hainele. Vedeta te sfătuieşte să-ţi calculezi fiecare ţinută pe zile. „Alege haine versatile, care se pot combina uşor. Eu îmi iau îmbrăcăminte din in şi bumbac pentru destinaţii călduroase şi din lână şi caşmir pentru cele reci. Îmi mai iau câte două costume de baie pe zi, unul întreg şi unul din două piese pentru că ori stau la plajă, ori înot mult în piscină". 

5. Bagajele se fac în ultima zi şi trebuie să ştii să-ţi foloseşti tot spaţiul din valiză. Ia-ţi haine din materiale subţiri, care se pot rula uşor. Dacă mergi cu maşina şi ai loc, poţi să iei cu tine şi un mini fier de călcat.

6. Dacă vrei să fii cochetă şi în vacanţă, ia cu tine şi accesorii: pălării, brăţări, coliere, eşarfe pe care să le transformi în turbane, mai ales când coafura nu mai ţine. „Eu îmi mai iau pantofi comozi pentru zi şi vreo două perechi de sandale elegante”.

7. Trebuie să ai în vedere că la întoarcere vei avea mai multe lucruri de băgat în valiză, cum ar fi suvenirurile şi cadourile pentru cei de acasă. Prin urmare, la dus poţi lua cu tine produse pe care ştii că le foloseşti doar acolo şi nu le mai iei înapoi (şampoane, creme etc.).

8. Nu uita cremele cu factor de protecţie! Vei avea mare nevoie de ele. Însă în cazul în care călătoreşti cu avionul şi te limitezi doar la bagajul de mână, trebuie să ştii că nu ai voie cu recipiente mai mari de 100 ml şi cu sprayuri.

9. Scoate la vedere toate lucrurile pe care vrei să le iei în bagaj. Dacă ai golit jumătate din şifonier şi vezi că, evident, nu încap în geantă, fii înţelept şi elimină din ele. În definitiv, nici nu vei avea nevoie de atâtea lucruri.

10. Cea mai eficientă metodă de a-ţi împacheta lucrurile este următoarea: pe fundul bagajului pune încălţările şi foloseşte chiar şi spaţiul din interiorul acestora, unde poţi îndesa şosetele. Hainele se pot rula, în felul acesta vei ocupa fiecare loc şi vei vedea că nici nu se vor şifona.

image

Dana Săvuică va organiza un eveniment pentru public miercuri seara la Băneasa Shopping City, unde te va învăţa cum să călătoreşti „cu stil” şi îţi va dezvălui secretele ei pentru o vacanţă reuşită.

Ion Hristescu png
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub larisa iordache png
cub andreea banica animat gif
horoscop ( FOTO pixabay )
andreea esca si alexia eram
BeFunky collage (22) jpg
7 front elvetianca pensiune jpg
image png
edi iordanescu selectioner jpg
image
image
image
image
proteste   profimedia 0727331327 jpg
rapper rus   mrwalkie Instagram  jpg
7 front elvetianca pensiune jpg
6 baza 1 garsoniera jpg
rate banci jpg
calendar ortodox 2021 03 octombrie sf dionisie aeropagitul png