Atitudini şi comportamente care îi determină pe bărbaţi să pună capăt unei relaţii

20 iulie 2019
article img
Femeile au mereu impresia că fac ceea ce trebuie pentru a-i împlini partenerului nevoile emoţionale, dar adesea greşescfoto: 123RF

Orbite de dragoste, de multe ori femeile nu sunt conştiente de faptul că anumite atitudini şi comportamente pot împinge bărbatul de lângă ele să îşi ia tălpăşiţa şi să pună capăt unei relaţii care, în general, pare să fie sănătoasă şi normală.

Femeile au mereu impresia că fac ceea ce trebuie pentru a-i împlini partenerului nevoile emoţionale, dar adesea greşesc, pentru că pornesc de la premisa că bărbaţii gândesc şi simt la fel ca ele. De aceea, femeia insistă să-i ofere ceea ce crede ea că are nevoie din punct de vedere emoţional, reuşind în schimb să crească probabilitatea de a-l îndepărta, pentru că nevoile lui sunt diferite.

Adesea, o femeie este sigură că satisfacerea nevoilor sexuale îi va garanta fidelitatea partennerului. Deşi, pentru un bărbat, sexul este un aspect extrem de important, nu asta îl face să fie devotat. Extrem de mult contează ca femeia să creeze un mediu în care să nu îi reproşeze bărbatului lucruri despre care ştie că îi ameninţă stima de sine. O astfel de abordare face ca bărbatul să simtă că partenera vrea să-l controleze şi intră în defensivă.

Alteori, deşi femeia are convingerea că îşi ajută partenerul, acesta se poate simţi sufocat din punct de vedere emoţional. Deşi felul de a fi al unei femei, extrem de grijuliu, poate fi flatant pentru sexul puternic, sunt momente în care această dorinţă de a oferi prea mult, se poate întoarce împotriva ei. Nu în ultimul rând, o femeie ajunge să îndepărteze bărbatul atunci când acesta simte că nu reuşeşte să se ridice la nivelul aşteptărilor ei.