Castelul superb din România care se vinde. Are 52 de camere și 4 turnuri: cât trebuie să plătești ca să fie al tău
Un important monument istoric din țara noastră iese la vânzare! Este vorba despre faimosul „Castel Calendar”, din județul Mureș! Din păcate, această locație de o frumusețe rară, cât și cu o însemnătate istorică importantă, are nevoie de o renovare din temelii, iar cum statul nu are bani, castelul își caută, acum, un nou proprietar!
Un important monument istoric din țara noastră este sos la vânzare, potrivit informațiilor oferite de către cei de la PRO TV! Este vorba despre faimosul „Castel Calendar”, din județul Mureș!
Acesta este punctul central al localității Zau de Câmpie, iar chiar și în stadiul de degradare în care se află astăzi, castelul reușește să mai atragă turiști! Din păcate, această locație de o frumusețe rară, cât și cu o însemnătate istorică importantă, are nevoie de o renovare din temelii, iar cum statul nu are bani, castelul își caută, acum, un nou proprietar!
În ce privește numele pentru care acest loc a devenit faimos, „Castelul Calendar”, ei bine, el este cunoscut astfel datorită ahitecturii sale uluitoare! Mai precis, el are 52 de camere, fix 12 terase, cât și 365 de geamuri, toate semnificând câte o zi din an. El a fost construit odată cu debutul secolului XX, la cererea diplomatului austro-ungar Istvan Ugron. După venirea la putere a regimului comunist, castelul a fost confiscat, servind drept centru de colectare pentru cereale, apoi școală, cât și centru de plasament.
„Castelul Calendar” este scos la vânzare
Ei bine, prețul de pornire pentru această bijuterie este de 2,1 milioane de euro. Iar noul proprietar trebuie să asigure renovarea castelului, cât și intrarea acestuia în circuitul turistic. Muzeul județean Mureș, care deja a investit peste 600.000 de lei în mentenanța clădirii, nu are nici posibilitățile financiare, nici scopul, de a administra castele.
Mai trebuie menționat că, indiferent cine va deveni noul proprietar al faimosului „Castel Calendar”, acesta va fi obligat să includă locația în circuitul turistic al țării. Mai precis, acest lucru înseamnă că noul proprietar nu va putea folosi castelul în scop propriu, de exemplu, drept reședință personală.