Castelul superb din România care se vinde. Are 52 de camere și 4 turnuri: cât trebuie să plătești ca să fie al tău

Un important monument istoric din țara noastră iese la vânzare! Este vorba despre faimosul „Castel Calendar”, din județul Mureș! Din păcate, această locație de o frumusețe rară, cât și cu o însemnătate istorică importantă, are nevoie de o renovare din temelii, iar cum statul nu are bani, castelul își caută, acum, un nou proprietar!

Castelul este scos la vânzare / captură: PRO TV
Castelul este scos la vânzare / captură: PRO TV

Un important monument istoric din țara noastră este sos la vânzare, potrivit informațiilor oferite de către cei de la PRO TV! Este vorba despre faimosul „Castel Calendar”, din județul Mureș!

Acesta este punctul central al localității Zau de Câmpie, iar chiar și în stadiul de degradare în care se află astăzi, castelul reușește să mai atragă turiști! Din păcate, această locație de o frumusețe rară, cât și cu o însemnătate istorică importantă, are nevoie de o renovare din temelii, iar cum statul nu are bani, castelul își caută, acum, un nou proprietar!

În ce privește numele pentru care acest loc a devenit faimos, „Castelul Calendar”, ei bine, el este cunoscut astfel datorită ahitecturii sale uluitoare! Mai precis, el are 52 de camere, fix 12 terase, cât și 365 de geamuri, toate semnificând câte o zi din an. El a fost construit odată cu debutul secolului XX, la cererea diplomatului austro-ungar Istvan Ugron. După venirea la putere a regimului comunist, castelul a fost confiscat, servind drept centru de colectare pentru cereale, apoi școală, cât și centru de plasament.

„Castelul Calendar” este scos la vânzare

Ei bine, prețul de pornire pentru această bijuterie este de 2,1 milioane de euro. Iar noul proprietar trebuie să asigure renovarea castelului, cât și intrarea acestuia în circuitul turistic. Muzeul județean Mureș, care deja a investit peste 600.000 de lei în mentenanța clădirii, nu are nici posibilitățile financiare, nici scopul, de a administra castele.

Mai trebuie menționat că, indiferent cine va deveni noul proprietar al faimosului „Castel Calendar”, acesta va fi obligat să includă locația în circuitul turistic al țării. Mai precis, acest lucru înseamnă că noul proprietar nu va putea folosi castelul în scop propriu, de exemplu, drept reședință personală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
costel constantin a murit jpg
celulita jpg
front bloc jpg
12017640 525980050886004 8476851395779044594 o jpg
drugtest rezultat pozitiv   foto ipj olt jpeg
1 numerologie jpg jpeg
tren cfr gara jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net