Ce putem mânca la micul-dejun dacă suferim de diabet? Experții ne oferă câteva sugestii sănătoase

Se estimează că, de-a lungul întregii lumi, undeva în jur de 537 de milioane de oameni sunt nevoiți să se confrunte cu diabetul. Această boală poate afecta toate aspectele vieții, iar indiferent ce tratament ne va fi prescris de către medic, acesta nu va da roade niciodată, dacă nu este însoțit de o dietă specială. Iar pentru cei care suferă de diabet, micul-dejun poate fi o adevărată provocare.

Experții ne oferă câteva recomandări sănătoase pentru micul-dejun
Experții ne oferă câteva recomandări sănătoase pentru micul-dejun

Potrivit statisticilor, în anul 2021, de-a lungul întregului glob se găseau undeva în jur de 537 de milioane de oameni care sufereau de diabet, iar aest număr este în continuă creștere. Cei care se confruntă cu această boală, ori au rude și prieteni cu diabet, cu siguranță știu că vorbim despre o afecțiune care se face resimțită în toate aspectele vieții, iar, pe termen lung, poate provoca nenumărate alte probleme de sănătate. Iar, din păcate, chiar și cel mai eficient tratament împotriva diabetului nu va fi foarte eficient dacă nu este însoțit și de o dietă specială.

Potrivit celor de la adevarul.ro, corpul nostru poate procesa mult mai repede unele produse, cum ar fi zahărurile simple, lucru foarte periculos pentru diabetici. De aceea, micul-dejun este o masă foarte importantă pentru cei care suferă de această boală, fiind foarte important ca aceștia să reducă zahărul și carbohidrații bogați în fibre din dietă.

Ce putem mânca la micul-dejun dacă avem diabet

Doctorița endocrinolog Yogi-Morren vorbește despre importanța acestei mese, pentru diabetici. „Acea primă masă a zilei este o oportunitate fantastică de a mânca ceva care ne va susține sensibilitatea la insulină, hormonii de reproducere și ne va reduce nivelul de stres din organism”, spune aceasta.

O primă sugestie făcută de către Yogi-Morren este iaurtul grecesc, însoțit de nuci și fructe. Cel mai potrivite ar fi fructele de pădure, datorită conținutului de fibre și antioxidanți. De asemenea, nucile proaspete sunt o opțiune viabilă. Ocazional, putem apela și la câteva stafide, dar nu prea multe, deoarece au un conținut ridicat de zahăr.  

De asemenea, o altă posibilitate sunt vafele vegane, făcute dintr-o combinație de făină de grâu integral și migdale. Sau, dacă vrem, avem la dispoziție și ovăz, pe care îl putem amesteca cu diverse fructe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Fazile a Egiptului colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
teren agricol
donald trump kamala harris AFP jpg
algarve depositphotos jpg
iluzie jpg
femeie 102 ani jpeg
Amenda rutieră cu tableta la Sibiu Foto Dan Claudiu Buzdugan
stat bloc romania jpg
harta glob pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net