Ce este orgasmul?


    Orice femeie care a avut orgasm ştie ce senzaţie are în acel momentfoto:123RF
Orice femeie care a avut orgasm ştie ce senzaţie are în acel momentfoto:123RF

Orice femeie care a avut orgasm ştie ce senzaţie are în acel moment, dar este foarte dificil să exprime această stare în cuvinte. Însă oamenii de ştiinţă nu au această problemă.

Un mod de a explica orgasmul: ar fi ca o eliberare a tensiunii care se acumulează în ceea ce am numit faza de excitaţie şi de platou. Este ca şi când ai întinde un elastic. Cu cât îl întinzi mai mult, cu atât mai puternic îşi dă drumul.. Cu alte cuvinte, cu cât mai mult faci dragoste, cu atât mai puternic este orgasmul.

Punctele cheie pentru ca această tensiune să crească şi să se elibereze sunt muşchiul PC, care se poate contracta de la opt până la douăsprezece ori, urmat de muşchii vaginali şi cei uterini.

De ce este atât de plăcut orgasmul?

Deoarece se produce în acelaşi timp un „orgasm” şi în creier. Nu este un spasm fizic în acest caz, ci o eliberare de produşi chimici ai „fericirii”.

Iată care sunt aceşti produşi chimici

Dopamina se eliberează la nivelul lobului frontal al creierului în timpul orgasmului şi dă o senzaţie de fericire.

Oxitocina este un produs chimic care, printre altele, sensibilizează nervii şi stimulează contracţia musculară. Este şi un hormon foarte „romantic”, deoarece creează un sentiment de ataşare de altă persoană. Cu cât se produce mai multă oxitocină, cu atât mai mult timp va dura relaţia voastră.

Serotonina te face să te simţi mulţumită. Apare în senzaţia aceea de satisfacţie de după sex şi incită la somn, de aceea simţi că vrei să dormi după ce ai avut un orgasm.

Feniletilamina atinge un nivel maxim în timpul orgasmului. Este o substanţă asemănătoare amfetaminei care te face să te simţi că pluteşti. Cu cât se acumulează, cu atât mai mult vei simţi acele sentimente de euforie din primele zile ale relaţiei tale.

“Aceştia sunt numai patru dintre produşii chimici. Acum îţi poţi da seama de ce orgasmul simultan este aşa de special. Dacă nu aveţi orgasm împreună, unul dintre voi va vrea să doarmă, pe când celălalt va fi într-o stare de tensiune. Dacă aveţi orgasm împreună, veţi fi fericiţi amândoi”, a spus Paul Jenner în cartea sa “Sex ca la carte”.

Rares Prisacariu 3 Romanii au talent foto Pro TV jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
catalin florin olar jpg
serban pavlu captura podcast la mijloc jpg
Charles, William și Harry jpg
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
sfintii trei ierarhi 1 jpeg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg
image
image
image
image
image
image
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg
Charles, William și Harry jpg
catalin florin olar jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
sfintii trei ierarhi 1 jpeg