Ce flori trebuie să plantezi în grădină, în luna mai. Vei avea toată vara o explozie de culoare în curtea ta!

Ultima actualizare:

Primăvara este momentul perfect pentru a aduce noi culori și parfumuri în spațiul tău verde, iar luna mai este ideală pentru plantarea unor flori care îți vor încânta privirea și simțurile pe tot parcursul sezonului cald. Dacă te gândești la ce plante să plantezi în această perioadă, iată câteva sugestii de flori minunate:

Crini. Foto: arhiva.
Crini. Foto: arhiva.

1. Crini

Crinii sunt plante perene îndrăgite de mulți grădinari datorită eleganței și parfumului lor îmbietor. Aceste flori provin din bulbi și înfloreascu în diferite nuanțe, dar crinul alb imperial este cel mai comun. Fiind ușor de întreținut și rezistenți, crinii oferă un farmec aparte grădinii tale.

2. Gladiole

Gladiolele sunt flori spectaculoase care înfloresc în lunile de vară și impresionează prin culorile lor inedite. Aceste plante se potrivesc de minune în grădină alături de crini, aducând eleganță și rafinament prin statura lor fermă și flori cu petale mari.

3. Flori de piatră

Florile de piatră sunt plante ornamentale extrem de rezistente, perfecte pentru plantarea în luna mai. Ele se adaptează ușor la orice tip de sol și nu necesită un efort considerabil în întreținere. Diversitatea lor cromatică oferă grădinii tale un aspect vibrant și plin de viață.

4. Margarete

Margaretele sunt flori delicate și populare, ideale pentru a completa frumusețea grădinii tale în luna mai. Aceste flori se adaptează bine la temperaturile mai ridicate și pot fi plantate după ce riscul de îngheț a trecut. Albul pur al margaretelor aduce un plus de eleganță și prospetime spațiului verde.

5. Daliile

Daliile sunt printre florile pe care le poți planta în luna mai. Ele preferă locurile însorite și solurile bine drenate. Bulbii se plantează la distanțe mai mari, de 50-60 cm între rânduri și 30-40 cm între plante în același rând. Este recomandat să adăugați mraniță în groapa în care plasați bulbii. Deși nu sunt pretențioase și nu necesită multă apă, este important să îndepărtați florile ofilite pentru a încuraja planta să înflorească mai des.

Aceste recomandări îți vor permite să creezi un colț de rai în grădina ta, plin de flori parfumate și colorate. Nu mai sta pe gânduri și pregătește-te să începi plantările cu drag și spor în această primăvară minunată!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net