Singura insulă din lume în care locuiesc numai oile. De ce le este dificil oamenilor să ajungă acolo

Este unul dintre cele mai unice locuri din lume, datorită unui motiv cu totul neașteptat, la care poate că niciunul dintre noi nu ne-am fi gândit! Mai precis, în această insulă superbă, nu există decât câțiva oameni, care ajung acolo doar ocazional! Însă, pe unsulă sunt sute de oi! Lítla Dímun, cea mai mică insulă din arhipelagul Feroe, este unul dintre cele mai fascinante locuri din lume!

Lítla Dímun, insule unde trăiesc doar oile
Lítla Dímun, insule unde trăiesc doar oile

Lítla Dímun este cea mai mică insulă din arhipelagul Feroe, însă motivul pentru care întreaga lume este fascinată de acest loc nu este nici locația insulei, nici mărimea acesteia și nici priveliștea superbă de aici!

Motivul pentru care Lítla Dímun este cunoscută de-a lungul lumii este faptul că aici nu trăiesc deloc oameni, ci mai multe sute de oi! Oamenii obișnuiau să își aducă oile aici încă din secolul XIII, iar tradiția încă rămâne în viață și astăzi!

Insula are o suprafață de aproximativ un kilometru, iar altitudinea maximă de aici este de 414 metri. Oile care trăiesc aici fac parte din specia Feroe, despre care se spune că produce cea mai bună carne de oaie din întreaga lume. În partea de nord a insulei poate fi văzut un țarc pentru oi, iar pe lângă acestea, diverse păsări mai trăiesc pe Lítla Dímun.

Insula unde locuiesc numai oi

Animalele sălbatice dominau micuța insulă până la jumătatea secolului XIX, însă acum, aici mai pot fi văzute doar sutele de oi aduse de ciobani. În fiecare toamnă, fermierii vin pe Lítla Dímun pentru a-și aduna oile și pentru a le duce acasă. Din păcate, este foarte dificil să se ajungă pe această insulă, fiind nevoie de frânghii speciale pentru a putea merge în siguranță pe insulă.

Datorită locației și a terenului dificil, doar foarte puțini turiști reușesc să ajungă în această insulă specială, unde trăiesc doar oile ciobanilor. Iar insula nu este importantă doar pentru oi! Asociația BirdLife International a identificat Lítla Dímun ca un loc extrem de important pentru păsări, deoarece acestea folosesc insula pentru a se înmulți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net