Ce înseamnă, de fapt, prescurtarea WC? Mulți internauți au rămas uluiți când au aflat răspunsul

Mai mulți internauți au rămas uimiți când au aflat de unde vine de fapt, prescurtarea WC. Ce înseamnă de fapt?

Ce înseamnă, de fapt, prescurtarea WC?. Foto: colaj
Ce înseamnă, de fapt, prescurtarea WC?. Foto: colaj

Cu toții am văzut acronimul Wc pe toatele publice, însă nu mulți știu ce înseamnă. Potrivit The Mirror, un pasionat de istorie a explicat de unde vine această denumire. Acesta face referire la cuvântul toaletă.

„În secolul al XIX-lea, cuvântul toaletă nu era rostit în societatea politicoasă și nici nevoile asociate cu utilizarea unei toalete. Pentru a evita acest lucru, acronimul WC a fost inventat pentru a fi rostit cu mai multă ușurință, deși cu o oarecare jenă și reticenţă", porivit sursei citate. 

Potrivit site-ului Plumbworld, expresia „water closet" a fost folosită pentru prima dată în Anglia în anii 1870. Cunoscută inițial sub numele de „wash-down closet", aceasta s-a transformat în water closet prin utilizarea populară, înainte de a evolua din nou în "WC". Secolul al XIX-lea a fost o perioadă în care s-au produs inovații mari, mai ales în ceea ce privește toaleta, iar progresele au contribuit la îmbunătățirea considerabilă a sănătății și igienei publice. Unul dintre cei mai renumiți ingineri sanitari ai vremii, Thomas Crapper, a fost angajat de Casa Regală pentru a înlocui toaletele de la Sandringham House cu modele mai noi în 1886.

Apa oxigenată pentru curățarea toaletei

Pe lângă produsele clasice de curățare și dezinfectare, mai există un produs inedit pe care îl puteți folosi pentru a face toaleta lună. Este vorba de peroxidul de hidrogran, adică apă oxigenată. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), peroxidul de hidrogen este un agent de combatere a germenilor sigur și eficient.Peroxidul de hidrogen este ideal pentru că dezinfectează dar și curăță. Tot ce trebuie să faceți este să turnați o jumătate de cană de peroxid de hidrogen în toaletă lăsând produsul să acționeze timp de aproximativ 30 de minute. Curățați apoi cu o perie de toaletă și veți observa că orice urmă de îngălbenire dispare! Trageți apa și gata, toaleta este super curată!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net