Ce se întâmplă dacă pui coji de lămâie pe pervaz. Trucul care le scapă pe gospodine de o mare problemă

Lămâia nu se limitează la utilizarea culinară. Nu toată lumea știe că și coaja de lămâie este utilă, deoarece te poate scăpa de o mare problemă pe timpul verii. Cele mai pricepute gospodine știu că după ce folosesc zeama de lămâie la prăjituri, pot să pună cojile lângă fereastră. Iată de ce!

De ce e bine să pui coji de lămâie pe pervaz / Foto: Freepik
De ce e bine să pui coji de lămâie pe pervaz / Foto: Freepik

Cele mai multe dintre gospodine utilizează lămâia sau coaja de la citrice pentru a pregăti tot felul de prăjituri, sucuri sau alte alimente, însă puţină lume ştie că simpla coajă mai poate fi folosită şi în alt mod. Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă pui coji de lămâie pe pervaz?

Trucul care te scapă de o mare problemă

Data viitoare când vrei să faci o prăjitură, gândește-te atunci când arunci coaja de lămâie, pentru că vei vrea să o păstrezi atunci când vei afla câte poți face cu ea. Coaja de lămâie are mult mai multe substanțe benefice decât zeama, dar nu ar fi indicat să o consumi, având în vedere că nu știm cu ce chimicale au fost stropite fructele direct pe coajă. Cel mai bine este să păstrezi coaja de lămâie ca să faci curățenie în casă și nu numai!

Cele mai pricepute gospodine știu că după ce folosesc zeama de lămâie în rețete pot să pună cojile lângă fereastră. În acest fel vor fi respinse muștele și alte insecte enervante pe care nu le vrem în apropierea casei noastre. Este un lucru bine știut că primăvara apar din nou aceste insecte enervante și ele vor încerca să intre în casă.

Primăvara, insectele se trezesc și încearcă să intre în casă prin ferestre. Dacă vei pune coji de lămâie pe pervaz, muștele vor evita să intre. Aceste insecte nu pot tolera mirosul de citrice. Dacă așezi felii de lămâie pe pervaz, muștele vor fi respinse și nu te vor mai enerva. De asemenea, putem pune coji de lămâie și afară, în zonele unde petrecem mai mult timp.

Cum mai poți utiliza cojile de lămâie

Iată un alt truc - dacă ai vase din metal care s-au pătat și nu ai reușit nicicum altfel să scoți petele, atunci iată că poți folosi coaja de lămâie. Pune apă la fiert într-un vas și las-o să clocotească. Oprește focul și apoi pune vasele din metal în apă, împreună cu cojile de lămâie. Petele se vor lua imediat! Tot ce mai de făcut este să cureți vasele cu detergent normal de vase. Util, nu-i așa?

De asemenea, au și proprietăți antibacteriene și te pot ajuta să elimini diverși microbi. Poți să folosești cojile de lămâie pentru a șterge tocătorul. Sau, să cureți și să dezinfectezi cuptorul cu microunde. Un alt mic truc ar fi să le pui în frigider, pentru a îndepărta mirosurile neplăcute. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jessica Simpson Eric Johnson GettyImages 459154050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Regina Elisabeta   GettyImages 106056536 jpg
georgescu jpg
pod china jpg
banner burger urs png
amuleta jpg
rit vechi1 jpg
terci cu legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net