Cea mai veche biserică ortodoxă din piatră, printre frumusețile ascunse din România promovate de o argentiniancă

Pe meleagurile României, printre peisaje uluitoare și comori istorice, se ascunde o comoară de poveste - Biserica Rupestră de la Aluniș, descrisă cu o pasiune contagioasă de Micaela Gomez, o argentiniancă stabilită în Ploiești, prin intermediul vlogului său de turism, „Donde nos despertamos hoy?” („Unde ne-am trezit astăzi?”). Cu o abordare autentică și plină de entuziasm, Micaela își îndeamnă urmăritorii să descopere și să se îndrăgostească de frumusețile ascunse ale României.

Biserica Rupestră de la Aluniș. Foto: arhiva.
Biserica Rupestră de la Aluniș. Foto: arhiva.

Aventură pitorească

Într-un episod recent, intitulat „În drum spre cea mai veche biserică ortodoxă din piatră”, Micaela și soțul ei, un localnic din Prahova, pornesc într-o călătorie fascinantă către Aluniș. Această aventură pitorească este transpusă într-un filmuleț captivant, urmărit de peste 2.400 de oameni din întreaga lume în doar câteva zile.

Ceea ce impresionează cel mai mult în acest vlog este pasiunea cu care Micaela prezintă fiecare detaliu al locurilor vizitate. De la observarea detaliilor pitorești ale traseului, cum ar fi palatele romilor din Calvini, până la momentul magic când ajung în fața legendarului lăcaș de cult de la Aluniș, fiecare clip este o invitație la explorare și descoperire.

Povestea fascinantă a Bisericii Rupestre de la Aluniș

La minutul 9 și 18 secunde din filmuleț, Micaela intră în povestea fascinantă a Bisericii Rupestre de la Aluniș. Cu o voce plină de entuziasm, ea descrie cimitirul și biserica de lemn albastră, care deschide calea către interiorul complexului rupestru.

Am pielea de găină aici, simt o energie aparte”, mărturisește Micaela, subliniind caracterul sacru și mistic al locului. În timp ce explorează interiorul bisericii săpate în piatră, ea dezvăluie detalii uluitoare despre vechimea acesteia - peste 700 de ani de istorie, ce o fac una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din România.

Fascinația și aprecierea Micaelei pentru acest lăcaș de cult străvechi se transmite în fiecare cadru. „Această biserică... știți câți ani are? Are 700 de ani. Acum înțelegeți de ce este un loc mistic, spiritual și minunat”, împărtășește ea cu privire la vechimea impresionantă a bisericii.

Micaela Gomez nu este doar o vloggeriță pasionată, ci și un ambasador entuziast al României în comunitatea vorbitorilor de limbă spaniolă. Prin vlogul său captivant și plin de informații interesante, ea reușește să transmită frumusețea și autenticitatea țării noastre, captivând atât inimile latino-americanilor, cât și pe cele ale românilor.

Biserica Rupestră de la Aluniș rămâne una dintre cele mai valoroase comori culturale și istorice din România, iar datorită pasiunii și eforturilor lui Micaela Gomez, această minunăție este adusă la lumină și promovată în întreaga lume. Este o invitație către toți cei care iubesc călătoriile și descoperirile autentice să exploreze frumusețea acestei bijuterii arhitecturale și spirituale, întrezărind istoria și tradițiile care o înconjoară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net