Cel mai amuzant cuvânt al Limbii Române. Nu are traducere în nicio altă limbă de pe pământ, iar dacă îl auzi, râzi cu lacrimi

Limba română este vorbită de 28 de milioane de oameni și cu toții știm că există mai multe dialecte, în funcție de zona din care provenim. Așa se explică faptul că, dacă ajungem într-o altă zonă a țării, s-ar putea să nu înțelegem unele cuvinte, ba chiar să ni se pară vulgare sau să ne stârnească hohote de râs. 

Futelniță este cel mai amuzant cuvânt românesc. Foto: Click.ro.
Futelniță este cel mai amuzant cuvânt românesc. Foto: Click.ro.

„Futelniță”, cel mai amuzant cuvânt din limba română

Clasicele regionalisme precum harbuz (pepene), barabule (cartofi), curechi (varză) sau lubeniță, le știm mulți dintre noi. Însă, există și cuvinte de care nu am auzit. De exemplu, cu siguranță nu știi care este cel mai amuzant cuvânt din limba română. Nu are traducere în nicio altă limbă de pe pământ, iar dacă îl auzi, râzi cu lacrimi. Este vorba despre „futelniță”.

Cine folosește acest cuvânt și care este semnificația lui

Tu știi unde se folosește acest cuvânt și ce înseamnă? Acesta este utilizat în Ardeal. Oamenii din acea zonă au o imaginație extrem de bogată. Doar așa putem să ne explicăm faptul că au ajuns să spună în loc de pat „futelniță”.

De ce i se spune astfel cuvântului pat nu este deloc greu de dedus. Știm cu toții care este legătura dintre pat și procreere. Pentru că acolo se întâmplă „magia". Pentru cei care nu locuiesc în acea zonă este amuzant să-l auzim. Spre exemplu, pe forumurile de discuţii, oamenii îşi amintesc amuzaţi cum cineva din zona Maramureşului a invitat colindătorii să ia un loc pe futelniţă.

Alte cuvinte ciudate ale ardelenilor

În materie de cuvinte, ardelenii au multe ciudățenii. De exemplu, unui om care este „murdar” îi spun „piscos”, iar unuia extrem de murdar îi zic „moscos”. Cada se numește „vană”, ia „badogul” este o bere la doză. O altă utilizare amuzantă a unui cuvânt este în cazul struțului. Acesta nu semnifică pasărea aceea mare cum ar fi normal, ci sunt flori care se pun în piept la nuntaşi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net