Cel mai amuzant cuvânt al Limbii Române. Nu are traducere în nicio altă limbă de pe pământ, iar dacă îl auzi, râzi cu lacrimi
Limba română este vorbită de 28 de milioane de oameni și cu toții știm că există mai multe dialecte, în funcție de zona din care provenim. Așa se explică faptul că, dacă ajungem într-o altă zonă a țării, s-ar putea să nu înțelegem unele cuvinte, ba chiar să ni se pară vulgare sau să ne stârnească hohote de râs.
„Futelniță”, cel mai amuzant cuvânt din limba română
Clasicele regionalisme precum harbuz (pepene), barabule (cartofi), curechi (varză) sau lubeniță, le știm mulți dintre noi. Însă, există și cuvinte de care nu am auzit. De exemplu, cu siguranță nu știi care este cel mai amuzant cuvânt din limba română. Nu are traducere în nicio altă limbă de pe pământ, iar dacă îl auzi, râzi cu lacrimi. Este vorba despre „futelniță”.
Cine folosește acest cuvânt și care este semnificația lui
Tu știi unde se folosește acest cuvânt și ce înseamnă? Acesta este utilizat în Ardeal. Oamenii din acea zonă au o imaginație extrem de bogată. Doar așa putem să ne explicăm faptul că au ajuns să spună în loc de pat „futelniță”.
De ce i se spune astfel cuvântului pat nu este deloc greu de dedus. Știm cu toții care este legătura dintre pat și procreere. Pentru că acolo se întâmplă „magia". Pentru cei care nu locuiesc în acea zonă este amuzant să-l auzim. Spre exemplu, pe forumurile de discuţii, oamenii îşi amintesc amuzaţi cum cineva din zona Maramureşului a invitat colindătorii să ia un loc pe futelniţă.
Alte cuvinte ciudate ale ardelenilor
În materie de cuvinte, ardelenii au multe ciudățenii. De exemplu, unui om care este „murdar” îi spun „piscos”, iar unuia extrem de murdar îi zic „moscos”. Cada se numește „vană”, ia „badogul” este o bere la doză. O altă utilizare amuzantă a unui cuvânt este în cazul struțului. Acesta nu semnifică pasărea aceea mare cum ar fi normal, ci sunt flori care se pun în piept la nuntaşi.