Cine este regina care își decapita iubiții după ce întreținea relații intime cu ei. A fost una dintre cele mai puternice femei din istorie

Ultima actualizare:

În istoria plină de figuri remarcabile, regina Amina iese în evidență ca o lideră puternică și controversată, ale cărei fapte uimitoare au lăsat o amprentă adâncă în istoria statului Zazzau, actualul oraș nigerian Zaria. Regina Amina, cunoscută și pentru obiceiul său de a-și decapita iubiții după o noapte de amor, a fost o femeie excepțională și un comandant militar de temut.

Regina Amina.
Regina Amina.

Crescută în umbra politicii și a războiului

Născută la mijlocul secolului al XVI-lea, Amina a avut o educație de excepție sub îndrumarea bunicului său. Favorizată pentru priceperea sa în problemele politice și militare, ea a devenit o războinică desăvârșită, distingându-se în cavaleria fratelui ei.

Ascensiunea la putere și conducerea unui Imperiu

După decesul părinților și al fratelui său, Amina a preluat frâiele regatului Zazzau în 1576, devenind regina care avea să conducă timp de 34 de ani. În timpul domniei sale, ea și-a extins teritoriul cu pricepere militară, ajungând să controleze regiuni mari, inclusiv Kano, Katsina și până la gura Nigerului în sud.

Zidurile Aminei și cultivarea nucilor de Kola

Amina nu a fost doar o comandantă de succes, ci și un constructor și un lider preocupat de bunăstarea supușilor săi. Îi sunt atribuite "zidurile Aminei", construite pentru a proteja teritoriile cucerite, și inițierea cultivării nucilor de kola, consolidând astfel bogăția regatului Zazzau.

Legenda surprinzătoare despre Regina Amina

Însă, printre realizările sale excepționale, regina Amina a fost subiectul unei legende fascinante. Se spune că, în fiecare oraș pe care îl cucerea, își alegea un bărbat pentru o noapte de amor, iar în dimineața următoare îl decapita. Aceasta a rămas în istorie ca regina care își decapita iubiții după o noapte de pasiune.

Moartea acesteia

Regina Amina nu s-a căsătorit niciodată și nici nu a avut copii, însă moștenirea ei a fost transmisă prin descendenții fraților săi, care astăzi se numără printre elitele conducătoare ale Nigeriei. Amina a murit în 1610, într-una dintre luptele sale, rămânând în istorie ca una dintre cele mai puternice femei conducătoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
Întâlnire între Ion Antonescu și Adolf Hitler la Munchen, 1941 FOTO Profimedia jpg
Carlo Acutis 1, foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net