Concertele anului 2022. Ce nume mari vor urca pe scenele din România

După doi ani de concerte anulate sau amânate, doi ani de incertitudini, izolare și restricții, industria muzicală dă semne de revenire. Artiștii și impresarii își fac deja planuri pentru 2022, sperând că dacă toate merg bine, să poată urca din nou pe scenă, în fața publicului. Până acum, nume mari ale scenei internaționale și-au anunțat prezența în România. Multe dintre concerte sunt reprogramate.

Sting
Sting

15 martie, Sting

Sting promite un spectacol exuberant și dinamic pe 15 martie 2022, la BT Arena din Cluj-Napoca. Acompaniat de un ansamblu electric-rock, artistul îi va purta pe fani într-o călătorie muzicală în timp, cu hituri precum „Roxanne”, „Shape of my heart” sau „Every Breath You Take”. Biletele au prețuri cuprinse între 190 și 490 de lei.

8 aprilie, Maluma

Îndrăgitul artist de origine columbiană revine la București, în cadrul turneului „Papi Juancho Maluma World Tour”. Concertul va avea loc la 8 aprilie, la Romexpo. Cel mai scump bilet costă 756 de lei, cel mai ieftin 292 de lei.

9 aprilie, Pink Martini

Pink Martini ar fi trebuit să cântă în primăvara acestui an, însă din cauza pandemiei și a restricțiilor, concertul a fost reprogramat pentru 9 aprilie 2022. Artistul se întoarce în România alături de superba solistă China Forbes și promite un show de neuitat la Sala Palatului din București. Biletele costă între 120 și 350 de lei.

17 mai, David Garrett

Și violonistul David Garrett ar fi trebuit să cânte în octombrie la București și Cluj. Noi eram atunci în plin val patru al pandemiei, astfel că show-ul s-a reprogramat pentru 17 mai 2022 (la Sala Palatului), respectiv 20 mai (la BT Arena din Cluj-Napoca). Biletele deja achiziționate își păstrează valabilitatea pentru noile date. Cei interesați își pot cumpăra în continuare bilete, cu prețuri cuprinse între 150 și 710 lei.

24 mai, Hooverphonic

Și acest concert a fost reprogramat din data de 8 octombrie 2021 pentru data de 24 mai 2022. Locația a rămasă aceeași: Arenele Romane din București. Trupa belgiană a lansat, în cei 20 de ani de activitate, 10 albume și numeroase hituri, printre care „Mad about you”, „2 Wicky” sau „Eden”. Cel mai ieftin bilet costă 79 de lei, cumpărat în earlybird, și ajunge la 200 de lei, cumpărat la intrare.

26 mai, Iron Maiden

Legendara trupă britanică revine în România pe 26 mai, într-un concert de promovare a noului album, numit „Sebjutsu”. Show-ul se anunță a fi unul incendiar, ce va cuprinde hituri din întreaga carieră, dar și piese de pe noul album. Conform Infomusic.ro, Iron Maiden a fost ultima dată în România în 2016. Biletele de acum au prețuri variate, ce pornesc de la 259 de lei și ajung la 480 de lei.

1 iulie, Passenger

După lansarea celui mai recent album, „Songs for the drunk and broken hearted”, Passenger a pornit anul acesta într-un turneu european în cadrul căruia își va promova atât noile piese, cât și melodii celebre. Va concerta pentru prima dată la Arenele Romane din București, pe 1 iulie 2022. Biletele costă 100, 195 sau 250 de lei.

7 iulie, Zucchero

Și concertul Zucchero a fost amânat din primăvara acestui an pentru data de 7 iulie 2022, la Sala Palatului. Face parte din turneul de promovare a celui mai recent album, „D.O.C.”. Cu un palmares cum nu se pot lăuda mulţi artişti, Zucchero a reuşit de-a lungul carierei de peste patru decenii să cucerească lumea întreagă şi să vândă peste 50 de milioane de albume, devenind astfel unul dintre cei mai bine vânduţi cântăreţi italieni. Biletele au prețuri variate, ce pornesc de la 90 de lei.

16 iulie, Il Volo

Celebrul grup pop-opera Il Volo va porni într-un nou turneu impresionant cu peste 100 de concerte în întreaga lume, începând din luna martie a anului viitor. Turneul mondial intitulat „Il Volo Signs Morricone” poartă și numele celui mai recent album al trioului, lansat la începutul lunii noiembrie a acestui an, un omagiu adus maestrului Ennio Morricone, unuia dintre cei mai mari muzicieni, compozitori și dirijori ai secolului XX. Acompaniați de o orchestră simfonică, artiștii vor surprinde din nou audiența cu un repertoriu special presărat cu amintiri și momente pline de umor. Programul concertului cuprinde atât melodiile de pe noul album, interpretări ale compozițiilor muzicale legendare semnate de Ennio Morricone, cât și piesele care i-au propulsat în topul celor mai apreciați artiști internaționali. Concertul din România este programat la data de 16 iulie 2022, la Sala Palatului din Capitală. Biletele au prețuri cuprinse între 145 și 440 de lei.

Se reiau marile festivaluri

Toto Cutugno (9 mai, Sala Palatului), Dream Theater (29 mai, Romexpo), Gogol Bordello (29 iunie, Arenele Romane), Evanescence (7 iunie, Arenele Romane), Celine Dion (11 iunie, Arena Națională), Placebo (13 iulie, Romexpo), Whitesnake (16 iulie, Romexpo), Nightwish (1 august, Romexpo), Armin van Buuren (24 septembrie, Piața Constituției), Uriah Heep (27 octombrie, Sala Palatului) sau Al Bano & Romina Power (13 noiembrie, BT Arena din Cluj-Napoca) sunt alte nume celebre cuprinse în calendarul concertelor din 2022. Pe lângă acestea, se reiau marile festivaluri, anunță infomusic.ro:

-        Saga Festival, 3-5 iunie, Arena Națională București

-        Retro Music Festival, 24-26 iunie, Romexpo

-        Neversea, 7-10 iulie, Constanța

-        Electric Castle, 13-17 iulie, Bonțida

-        Rock the City, 16 iulie, Romexpo

-        ARTmania Festival, 22-24 iulie, Sibiu

-        UNTOLD, 4-7 august, Cluj Arena

-        Summer Well, 12-14 august, Domeniul Știrbey, Buftea

-        Posada Rock, 2-4 septembrie, Câmpulung Muscel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net