Cum să cumperi ieftin pentru masa de Crăciun

simeon stalpnicul png

Vrei să cumperi pentru masa de Crăciun produse alimentare cât mai ieftine, dar de calitate foarte bună? Ar trebui să te organizezi în aşa fel încât să nu te ia valul şi să cheltuieşti peste măsură. Iată câteva sfaturi pe care e bine să le urmezi când te duci la cumpărături!

Fă o listă cu cumpărăturiÎnainte de a merge la supermarket, fă o listă cu produsele pe care urmează să le cumperi. Gândeşte-te la ce anume vrei să găteşti şi cumpără doar ingredientele necesare. Urmăreşte pas cu pas lista şi nu te abate de la ea decât dacă descoperi vreo ofertă anume pe care nu o poţi rata.Consultă plianteleNu există zi să nu găseşti în cutia de scrisori pliante care îţi dau informaţii despre magazine, produse sau oferte. Înainte de a merge la cumpărături, consultă aceste broşuri, află care sunt produsele cele mai ieftine şi unde se găsesc ele.Nu merge cu copilul la cumpărăturiA merge cu copilul după tine la cumpărături poate fi o alegere neinspirată. Cel mic nu înţelege că nu ai suficienţi bani să-i cumperi maşinuţa din raft sau tortul de ciocolată din vitrină. De cele mai multe ori însă, cedezi rugăminţilor sale şi cheltuieşti suplimentar. Este recomandat să-l laşi pe cel mic acasă atunci când ai de gând să te duci la magazin.Cumpără la vracProdusele alimentare ambalate în ţiplă vidată costă mai mult decât cele pe care le poţi cumpăra la vrac. Nu e păcat să cumperi mai scump şi, din această cauză, mai puţin decât să cumperi mai mult şi mai ieftin?Cumpără produse româneştiDacă vrei să cumperi ceapă, cartofi sau salată, nu are rost să le iei pe cele aduse din Grecia sau Turcia. Acestea costă mai mult şi nici nu sunt foarte sănătoase. În astfel de cazuri este recomandat să cumperi produse româneşti. Sunt mai ieftine şi cu mai puţine E-uri.Cumpără angroApă, cafea, sucuri, produse de curăţat sau detergenţi. Poţi beneficia de reduceri substanţiale şi îţi faci stocul pe cel puţin o lună. Vânează şi produsele care se vând două la preţ de unul.Fă-ţi cumpărăturile din piaţăSe ştie că în piaţă produsele sunt mai ieftine decât în supermarket sau hypermarket. Nu mai punem la socoteală faptul că uneori mai poţi negocia cu vânzătorii. De ce să plăteşti un leu pentru o legătură de pătrunjel când în piaţă o găseşti la jumătate din acest preţ?Atenţie la produsele perisabile!De obicei, cu doar câteva excepţii, produsele alimentare au un termen de garanţie mic.Astfel, în cateva zile pâinea prinde mucegai, roşiile se înmoaie, verdeaţa se ofileşte, iar dulciurile îşi pierd din prospeţime şi se întăresc.Cumpără aceste produse cu o zi înainte de a le găti sau consuma. Astfel, nu vei fi nevoit să plăteşti pentru ele dublu.Mergi la magazin seara sau dimineaţaDis-de-dimineaţă sau seara târziu sunt momentele cele mai indicate pentru cumpărături. Motivul?Magazinul este aproape gol. Vei avea foarte mult spaţiu de mişcare pentru a compara produsele între ele, pentru a căuta foarte bine şi a alege în voie ce ţi se pare mai potrvit pentru buzunarul tău.

Vânează promoţiile şi discounturileCaută produse alimentare care se vând cu discount sau la promoţie. Cumpără produse „2 în 1”. De exemplu, o sticlă de suc poate veni la pachet cu una de apă minerală, la un preţ mai mic decât suma celor două, cumpărate separat.  Păstrează cupoanele de reducereSunt situaţii în care intri în posesia unor cupoane de reducere. Nu le arunca la gunoi, pe motiv că nu-ţi vor folosi niciodată! Păstrează-le în portofel pentru că nu vei şti când vei avea nevoie de ele!Fă-ţi card de fidelitateMulte hypermarketuri oferă clienţilor carduri de fidelitate. Acestea te ajută să cumperi mai ieftin anumite produse sau, în funcţie de punctele pe care le-ai adunat în timp, ţi se oferă un discount.

david pușcaș PNG
Prodanca a venit în verde la parastas
corina caciuc laurentiu reghecampf jpg
297864509 797471311249327 3811769304355163939 n jpg
vocea romaniei sezonul 10 vlad nicolici a impresionat publicul cu interpretarea inedita a piesei zscream 1 jpg
cub bebeto reghecampf png
andrei rosu mihaela bilic png
Alex Bodi a plecat din tara jpg
Gabriel Bivolaru la Tribunal
Karl Lagerfeld și Jared Leto FOTO profimedia 0234886661 jpg
image
image
image
image
foto1 economii shutterstock 538621285 jpg
SAGA
Medicul stomatolog Sorina Stroe
eurovision logo foto shutterstock
calendar ortodox 2021 08 octombrie sfanta cuvioasa pelaghia png
297864509 797471311249327 3811769304355163939 n jpg