Cum stropești corect pomii fructiferi! Trucul banal prin care vei avea mai multe fructe ca niciodată

Ultima actualizare:

Pomii fructiferi din curte sau din livadă necesită o îngrijire mult mai sporită și mai detaliată. Există totuși câteva trucuri esențiale în stropirea pomilor fructiferi, iar dacă ții cont de ele cu siguranță vei avea parte de o recoltă bogată.

Sfaturi pentru stropirea pomilor fructiferi. Sursă foto: Pixabay
Sfaturi pentru stropirea pomilor fructiferi. Sursă foto: Pixabay

Cu ajutorul acestor sfaturi esențiale menite să faciliteze procesul de îngrijire al pomilor fructiferi, munca va deveni mult mai ușoară. Iată ce ne învață adevărații pomicultori să facem.

Stropirea corectă a pomilor fructiferi. Ce trucuri folosesc experții

Unul dintre cele mai importante aspecte care nu poate fi ignorat este protejarea pomilor fructiferi de dăunători. Conform sfaturilor experților în pomicultură, pentru a avea o recoltă bogată, sunt necesare anual 11 tratamente.

Pomii fructiferi trebuie să fie stropiți pentru prima dată abia după ce fructele au fost recoltate și frunzele au căzut. Perioada potrivită este intervalul octombrie-decembrie, iar singurul ingredient de care avem nevoie este sulfatul de cupru 3%, pe care îl folosim pentru îmbăierea pomilor fructiferi. Doar așa vor fi protejați și vor oferi o recoltă mult mai bogată, după cum informează populare.ro.

Urmează o altă stropeală a lor în prima parte a lunii martie, când mugurii se pregătesc să înflorească. Soluția potrivită este alcătuită din ulei de horticol combinat cu insecticid și doar așa aceștia vor fi protejați de acarieni și afide.

Pom fructifer. Sursă foto: Pixabay
Pom fructifer. Sursă foto: Pixabay

Cea de-a treia stropire a pomilor fructiferi trebuie să aibă loc atunci când florile se deschid. Pentru a proteja copacii și degradarea frunzelor de piersic, se folosește o soluție făcută din unul sau două fungicide, combinată cu un insecticid care nu afectează albinele.

Ultimul pas și cel mai important de altfel este ultima stropire a pomilor fructiferi, care trebuie aplicată în momentul în care fructele deja se formează.

Pentru acest lucru avem nevoie de o substanță formată din fungicide-insecticide-fertilizant. Această soluție este potrivită împotriva moliilor, viermilor fructiferi, acarieni sau păduchele San Jose.

Vezi și Veste uriașă pentru cei care au casă la curte. Legea se aplică în toată România

image
image
image
image
image
image
taximetrist erou facebook jpg
2 artificii 1922753369 jpg jpeg
1 dieta cu castraveti jpg jpeg
Chef Scărlătescu 2 jpg
Pasajul Europa Unita   Captura Foto Facebook jpeg
Calorifer shutterstock 2096791672B jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image png