Cuţu’ de 10 cm are 49 de copii identice

9 iulie 2018
article img
Milly cântăreşte 455 de grame şi încape uşor într-o ceaşcă de cafeaFotografii: Photoland/ Caters

Este o veritabilă senzaţie mondială! Miracle Milly, din rasa chihuahua are peste 300.000 de admiratori pe pagina ei de Internet şi milioane de oameni vor un pui de-al ei. Însă nu pentru asta a fost clonată în 49 de variante, ci pentru că a şocat comunitatea ştiinţifică.

Miracle Milly, de şase anişori şi doar 10 cm înălţime, a fost desemnată cel mai mic câine din lume în 2012, când a intrat în Guinness Book.

Milly cântăreşte 455 de grame şi se poate ascunde lejer în spatele unei bancnote de un dolar sau într-o ceşcuţă de cafea. Stăpâna ei, Vanesa Semler, de 38 de ani, din Kissmmee, Florida, a povestit că s-a chinuit timp de două ore să o hrănească atunci când era pui, cu o pipetă de picături pentru ochi.

article img
Clonele sunt identice cu originalul

La începutul lui 2017, ea a acceptat să meargă cu Milly în Seoul, Coreea de Sud, pentru a preleva probe de ADN de la căţelul-minune, a cărui mutaţie genetică a şocat comunitatea ştiinţifică. Astfel, au fost creaţi nu mai puţin de 49 de pui de Milly care au exact acelaşi ADN ca al ei.

article img
Experţii coreeni au reuşit încă o premieră mondială

Puii au fost creaţi introducând codul ADN al lui Milly într-un ovul recoltat de la un donator. Ovulul a fost apoi transplantat într-o mamă-surogat, exact în acelaşi mod în care a fost creată oaia Dolly, în 1996. Puii lui Milly se numesc: Molly, Mally, Melly, Mumu, Mila, Mary, Mimi, Moni, Mini, Mela şi Mulan. Prima dublură a lui Milly s-a născut în august 2017.

article img
Vanesa Semler, stăpâna căţeluşei, a luat acasă 12 copii identice

12 dintre cele 49 de copii identice locuiesc în prezent în casa familiei Semler, din Florida. Abia recent însă Cartea Recordurilor Guinness a actualizat lista performanţelor neobişnuite şi a omologat titlul cel nou al lui Milly: „cel mai clonat câine din lume”.

Milly s-a născut în decembrie, în Dorado, Porto Rico şi cercetătorii au crezut că nu va supravieţui. Însă familia Semler s-a încăpăţânat şi un an mai târziu micuţa a devenit celebră la nivel mondial.