Destinaţia zilei: Malta, raiul deserturilor de vis!

Ultima actualizare:

Majoritatea prăjiturilor și dulciurilor pe care le găsești în Malta sunt moștenite de la vecinii sicilieni. Cassata, micile prăjiturele din pastă de migdale, umplute cu ricotta dulce și garnisite cu fructe confiate sunt o delicatesă siciliană. Dar și maurii le-au împărtășit maltezilor câteva secrete culinare, de exemplu artă conservării fructelor. De aceea, fructele confiate sunt un ingredient-cheie în rețetele de deserturi malteze. Arabii, care s-au stabilit în Malta acum o mie de ani, au adus șerbeturile și semifreddo - delicioasele deserturi cu blat de pandișpan, înghețată și coajă de portocală confiata pe deasupra, dar și zahărul din trestie de zahăr. O prăjitură malteza tradițională este și kannoli, un rulou de aluat crocant, umplut cu ricotta, deseori presărat cu fulgi de ciocolată și fructe confiate. Un alt deliciu sunt Mqaret, pachețele din aluat umplute cu pastă de curmale. Le găsești la orice stand și la poarta orașului Valletta, lângă stația de autobuz, unde vei fi întâmpinat de mirosul lor dulce. Cel mai bine este să le testezi într-un restaurant, crocante, servite cu smântână!

O prăjitură preparată în toate casele malteze este Helwa tat-Tork, asemănătoare cu halvaua noastră, dar făcută din migdale. Și inelele cu miere sunt o specialitate tradițională malteză; sunt preparate din sirop negru de melasă, marmeladă, coajă de portocală, apă de trandafiri, mirodenii și miere. Se pot mânca alături de un pahar cu vin, o cafea sau simple, că desert.

Unde poți degusta toate aceste bunătăți? În orice cafenea sau restaurant. Caffé Cordina, din Valletta, are o ofertă foarte variată de prăjituri. În Sliema, pe faleză, sunt cinci cafenele la rând, cu vitrinele la vedere, încât nu poți trece nepăsător mai departe! Bineînțeles, celebra Fontanella, din bastionul din Mdina, este căutată pentru prăjiturile cu ciocolată, dar și pentru priveliștea superbă. Oferta partenerului Click! pentru sejur MaltaHotel Palazzin 4* - de la 325 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asistență turistică. Bonus: Cameră cu vedere la mare pentru rezervări făcute până la data de 06.06.2013. Malta Travel, www.malta.ro tel. 021/318.59.93

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net