El e primul om care va primi un corp «nou»

Ultima actualizare:

    Valeri Spiridonov suferă de o boală  gravă care l-a ţintuit  în scaunul cu rotile
Valeri Spiridonov suferă de o boală gravă care l-a ţintuit în scaunul cu rotile

A fost fixată data primului transplant de cap! În decembrie 2017, rusul Valeri Spiridonov va deveni prima persoană din lume căruia i se va schimba complet trupul. Medicul Sergio Canavero îl operează.

150 de doctori vor asista la operaţie! Capul rusului Valeri Spiridonov, un expert în computere de 31 de ani, va fi răcit la circa 12 grade Celsius înainte de a fi tăiat şi apoi lipit la corpul unui tânăr aflat în moarte cerebrală. Se va ţine cont ca, în afara creierului, trupul donatorului să fie sănătos. 

simeon stalpnicul png

Pacientului i se vor administra medicamente puternice pentru ca trupul nou să nu fie respins de cap. Intervenţia chirurgicală va fi coordonată de doctorul italian Sergio Canavero, supranumit şi ”Dr. Frankenstein”. În luna septembrie, medicul va da toate detaliile operaţiei. Spiridonov e chinuit încă de la naştere de boala Werdnig-Hoffman, numită şi atrofie musculară spinală, ce i-a ruinat corpul. El şi-a pus toate speranţele în Canavero, care susţine că poate să facă o astfel de operaţie şocantă. Canavero  a reuşit deja să mute capul unei maimuţe pe trupul alteia. Anunţul a fost făcut în ianuarie 2016. După câteva săptămâni animalul a mişcat membrele şi a dat semne de înzdrăvenire. Capul maimuţei a fost răcit la 15 grade Celsius, nervii secţionaţi şi conservaţi cu polietilen glicol (n.r. substanţă ce permite nealterarea ţesuturilor). Maimuţa a supravieţuit operaţiei fără să sufere vreo problemă neurologică sau de orice altă natură. Maladia, care se întâlneşte la una din 25.000 de naşteri, l-a ţintuit pe Spiridonov în scaunul cu rotile, nu-l lasă să se mişte, să respire şi să se hrănească normal.

Indiferent de riscuri, rusul abia aşteaptă ca doctorul italian să-i taie capul şi să i-l “monteze” pe un trup sănătos. Costul operaţiei, preconizată că ar dura 36 de ore, este estimat la 10 milioane de euro (44 milioane de lei). “Înţeleg riscurile unei astfel de operaţii. Sunt multiple. Nu ne putem nici măcar imagina ce s-ar putea să nu meargă. Mă tem că nu voi putea măcar să trăiesc ca să văd ce s-ar întâmpla şi în cazul altora”, a spus Spiridonov, disperat să poată şi el merge ca toţi oamenii şi să nu mai sufere aşa de mult din pricina trupului paralizat.

Doctorul Antinori a clonat trei copii?

simeon stalpnicul png

Controversatul medic italian Severino Antinori a afirmat că a clonat cu succes trei copii, astăzi în vârstă de 15 ani. Într-un interviu acordat revistei “Oggi”, Antinori a susţinut că ar fi vorba de doi băieţi şi o fetiţă, care trăiesc “în ţări est-europene” şi se bucură de o sănătate excelentă. El nu a dat detalii, pe motiv că vrea să respecte intimitatea familiilor care cresc aceşti copii. În privinţa procedurilor utilizate, ginecologul italian a explicat că a pus la punct “o îmbunătăţire a tehnicii folosite de echipa lui Ian Wilmut, scoţianul care a clonat oaia Dolly în 1997”. “Este vorba despre un transfer la nivelul nucleului”, a precizat Antinori. Italianul este supranumit “mamoşul bunicilor” după ce a ajutat, în 1994, o femeie de 63 de ani să aducă pe lume un copil. 

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
index (3) jpg
Acastist Sfântul Nicolae, sursă foto: Pixabay
Untitled jpeg
rujeola jpg
IPS Teodosie FOTO Calin Gavrilas jpg
top of the rock the beam profimedia jpg
Ghetute Mos Nicolae FOTO Shutterstock jpg
pizza pixabay jpg