Încrederea în sine scăzută, unul dintre cele mai întâlnite motive ale geloziei

12 septembrie 2021
image
Unul dintre cele mai întâlnite motive ale geloziei este încrederea scăzută in sinefoto: shutterstock

Atunci c├ónd e┼čti ├«ntr-o rela┼úie de cuplu, este normal s─â sim┼úi, uneori gelozie. Pu┼úin─â gelozie ├«ntr-o rela┼úie romantic─â este, f─âr─â ├«ndoial─â, un lucru natural. ├Än timp ce multe persoane sunt rareori geloase, iar intensitatea sentimentului este una moderat─â, altele ajung la un grad patologic. Pentru cei din urm─â, accesele de gelozie pot duce la terminarea rela┼úiei.

Unul dintre cele mai întâlnite motive ale geloziei este încrederea scăzută in sine. De foarte multe ori auzim termenul de complex de inferioritate, care arată un dezechilibru al stimei de sine. Prin urmare, o persoană care nu se valorizează suficient va deveni geloasă întrucât nu consideră că are atributele necesare pentru a păstra un partener.

C├ónd o persoan─â are o imagine de sine mai degrab─â negativ─â, o stim─â de sine sc─âzut─â ┼či g├ónde┼čte negativist, atunci gelozia apare ca o ├«ncercare de salvare. Cum? O persoan─â care se crede prea ur├ót─â, neinteresant─â, proast─â va crede c─â nu ├«┼či merit─â partenerul de via┼ú─â. Mai mult, va ajunge s─â cread─â c─â partenerul de cuplu va cunoa┼čte la un moment dat o persoan─â mai frumoas─â, desteapt─â, interesat─â de succes dec├ót el ├«nsu┼či ┼či c─â va fi p─âr─âsit. Unele persoane ajung p├ón─â acolo ├«nc├ót s─â cread─â c─â cel─âlalt chiar merit─â pe cineva mai bun.

├Än aceast─â situa┼úie, gelozia este ├«ntrecut─â de autosabotare. Oricum, dac─â partenerul nu se crede ├«ndeajuns de bun pentru tine, gelozia va fi ├«ncercarea de salvare a rela┼úiei: tem├óndu-se c─â vei ├«nt├ólni pe altcineva mai bun, va ├«ncerca s─â te ┼úin─â mereu l├óng─â el ┼či s─â te controleze.

anamaria prodan laurentiu reghecampf jpg
printesa charlene png
printul nicolae romania crop jpg
dana rogoz (1) jpg
iulia parlea3 jpg
2 mirabela dauer pensie 4 jpg jpeg
andreea marin lisabona 3 jpg
BeFunky collage (5) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
BeFunky collage (5) jpg
Dr  George Diaconu 2 png
Chelnerita - servire restaurant FOTO 123 RF
Elena Udrea jpg
fruit 4416500 1920 jpg
Alina M╚őtcan (1) jpg