Intervalul de timp la care se udă roșiile în timpul verii. Secretul pentru a crește mari și gustoase

Intervalul de timp la care se udă roșiile în timpul verii. Secretul pentru a crește mari și gustoase! Dacă ai propria grădină și ai plantat răsaduri, cu siguranță vrei ca recolta din acest an să fie bogată în roșii gustoase și atrăgătoare. Pentru a obține aceste rezultate, este important să acorzi atenție frecvenței și cantității de apă folosite la udare. O cantitate prea mare de apă poate afecta rădăcinile, în timp ce o cantitate prea mică nu le va oferi hidratarea necesară.

Când se udă roșiile în timpul verii
Când se udă roșiile în timpul verii

Intervalul de timp la care se udă roșiile în timpul verii

Programul de udare al roșiilor depinde de climă, condițiile solului, locul unde sunt plantate și prognoza meteo.

Dacă locuiești într-o zonă cu aer cald și uscat, expertul Rebecca Sears recomandă să uzi roșiile de două ori pe zi. Într-un climat mai rece, o singură udare pe zi este suficientă. În cazul solurilor nisipoase, care permit scurgerea rapidă a apei, roșiile vor necesita udare de 3-4 ori pe săptămână. Pe de altă parte, solurile argiloase rețin apa, astfel încât udarea o dată pe săptămână este adecvată, conform Clickpentrufemei.ro

Dacă roșiile sunt plantate în recipiente, acestea vor necesita mai multă apă pentru a menține solul umed. Pentru a ajuta plantele să rețină mai multă umiditate, adaugă un strat de mulci organic.

Roșiile au nevoie de apă dacă solul este uscat la atingere sau dacă frunzele încep să se ofilească. În schimb, dacă rădăcinile devin moi și închise la culoare, înseamnă că au primit prea multă apă.

Cel mai bine este să uzi roșiile seara, după apusul soarelui.

În prima săptămână de la plantare, udă roșiile zilnic. Pe măsură ce plantele cresc, redu frecvența udărilor. Când roșiile încep să se dezvolte, oferă-le mai multă apă decât la început.

De ce să consumăm roșii

Roșiile sunt considerate foarte sănătoase datorită conținutului lor bogat în nutrienți și compuși bioactivi benefici. Roșiile sunt o sursă excelentă de antioxidanți, cum ar fi licopenul, care protejează celulele de daunele oxidative. Licopenul este asociat cu un risc redus de boli cronice, inclusiv boli de inimă și cancer. Consumul de roșii poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL și la scăderea tensiunii arteriale, contribuind astfel la sănătatea inimii. Potasiul din roșii ajută, de asemenea, la menținerea tensiunii arteriale în limite normale. Licopenul și vitamina C din roșii pot ajuta la protejarea pielii împotriva daunelor cauzate de soare și la reducerea semnelor de îmbătrânire. Vitamina C joacă un rol crucial în întărirea sistemului imunitar și în protejarea împotriva infecțiilor. Vitamina K și calciul din roșii contribuie la menținerea oaselor puternice și sănătoase. Conținutul de fibre din roșii ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației. Roșiile sunt sărace în calorii și grăsimi, ceea ce le face un aliment ideal pentru dietele de slăbit.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
cel mai scump burger guinness world records jpg
FPSE intrare credit photo ig buchareststudents forpalestine webp
image png
rezerve de aur jpg
image png
Dubai, din Emiratele Arabe Unite, votat în clasamentul celor mai sănătoase oraşe jpeg
Vladimir Putin si Kim Jong Un FOTO Profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net