Locul secret din România în care niciun bărbat nu are voie să intre. Femeile trăiesc gratuit aici, fără să muncească

Ultima actualizare:

În țara noastră există un loc unde femeile pot să trăiască fără să muncească. Este vorba despre Schitul Babicilor, refugiul multor femei în vârstă care nu au casă sau familii care să le îngrijească. Este situat în județul Tulcea, într-un așezământ atașat unei biserici din Jurilovca. 

Schitul Babicilor, locul unde femeile trăiesc fără să plătească nimic Foto: Facebook
Schitul Babicilor, locul unde femeile trăiesc fără să plătească nimic Foto: Facebook

Schitul Babicilor se află în județul Tulcea 

În inima județului Tulcea, România ascunde o comoară neobișnuită și plină de compasiune: Schitul Babicilor. Acest loc special devine refugiul femeilor în vârstă, fără casă și familie, oferindu-le un adăpost în care să trăiască fără griji.

Într-un așezământ atașat unei biserici de rit vechi din Jurilovca, Schitul Babicilor a devinit un sanctuar în care doamnele pot petrece restul vieții lor în rugăciune, fără a fi obligate să muncească. Oferindu-le cu brațele deschise, comunitatea locală contribuie la buna lor stare de bine, furnizând haine și alimente, eliminând orice preocupare legată de traiul de zi cu zi, scrie ciao.ro.

Femeile trăiesc o viață asemănătoare cu cea a călugărițelor 

Puțini cunosc despre acest loc binecuvântat în care femeile găsesc alinare. Ele se pot bucura de o viață similară cu cea a călugărițelor, concentrându-se pe rugăciune și meditație, iar în schimb, primesc sprijinul comunității care le oferă hrana și bunurile de care au nevoie pentru trai.

Situat în Jurilovca, județul Tulcea, Schitul Babicilor este găzduit de o biserică cu hramul Acoperământul Maicii Domnului, construită în 1838. La aniversarea a 183 de ani de existență, biserica rămâne un simbol al generozității și compasiunii pentru femeile în vârstă care au nevoie de un adăpost.

La Schitul Babicilor, femeile care pleacă din această lume sunt înmormântate în cimitirul schitului. Ele participă la slujbele bisericii, indiferent de oră și zi, demonstrând devotamentul lor față de credința lor și aprecierea pentru ajutorul primit de la comunitate.

Care bărbați sunt lăsați să intre 

Cum este de așteptat, aici nu calcă picior de bărbat, în afară de cei care vor să ajute. De exemplu, chiliile de la acest așezământ sunt foarte vechi și a fost nevoie să fie refăcute de către oamenii cu suflet mare. Se spune că schitul și-a primit numele de Babica din cuvântul de origine rusă „Babușca”, care înseamnă bunică. Tocmai de aceea, la Schitul Babicilor este locul în care femeile își pot găsi liniștea, trăind în rugăciune după ce au rămas singure pe lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net