Mesajul impresionant al unui copil cu autism: "Nu vă temeţi să îmi adresaţi întrebări"

Ultima actualizare:

    Băieţelul a vorbit deschis despre boala de care suferă Foto: Captură video
Băieţelul a vorbit deschis despre boala de care suferă Foto: Captură video

Copiii diagnosticaţi cu autism sunt adesea evitaţi de colegii lor de clasă şi reprezintă subiectul pe seama cărora cei de seama lor fac tot felul de glume proaste. Un băiat de nouă ani din Carolina de Nord, care suferă de autism, a dat dovadă de multă maturitate atunci când a decis să facă un clip video în care să le explice colegilor ce înseamnă autismul, şi nu să se supere pe ei pentru tratamentul diferenţiat pe care i-l aplică.

Mesajul înregistrat de George Yionoulis, căci acesta este numele băiatului, a avut un ecou răsunător şi a fost distribuit de mama sa în mediul online, potrivit mirror.co.uk. Cuvintele pline de înţelepciune ale copilului s-au bucurat de aprecierea internauţilor. În cadrul clipului video, micuţul vorbeste despre cum este să trăieşti cu autism şi explică de ce se comportă bizar în unele contexte sociale. La finalul mesajului video, băiatul adaugă că este în regulă dacă colegii săi vor să îi adreseze întrebări despre boala nemiloasă cu care a fost diagnosticat. Mărturia lui George este plină de sinceritatre. "Nu am vorbit până la vârsta de trei ani. Părinţii mei credeau că eu nu voi vorbi deloc. Am tendinţa să iau lucrurile pe care le spune cineva literal. Mă enervez mai repede decât alţi oameni şi uneori pot ţipa. Dar, nu te teme, poţi veni la mine să mă întrebi ce doreşti despre boala mea, dacă vrei", conchide băiatul. El mai explică faptul că uneori nu este în stare să menţină un contact vizual cu alţi oameni, dar inisită că acest lucru nu înseamnă că nu le acordă atenţie. A povestit că se întâmplă să audă mai multe lucruri în acelaşi timp, ceea ce face dificilă ierarhizarea acestora în funcţie de importanţa lor. În multe situaţii, are nevoie de mai mult timp pentru a răspunde, dar subliniază că este un copil normal, ca toţi ceilalţi.

Mama lui George a acordat un interviu publicaţiei ABC News şi a avut o delcaraţie foarte emoţionantă despre ce înseamnă traiul alături deun copil cu autism. "Este ca si cum ai rezolva un puzzle diferit în fiecare zi, un puzzle cu foarte multe piese. Fiul meu aduce bucurie ori de câte ori interacţioneză cu cineva", au fost cuvintele mamei.

image
image
image
image
image
image
autostrada jpg
concediul de odihnă
Chereches prins in Augsburg e1701197222484 640x400 jpg
image png
mihaela bilic facebook jpg
cancer jpg
Moș Crăciun a venit la refugiații ucraineni din România. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cos cumparaturi shutter jpeg