Nu au mai dormit de 6 luni! Cum de încă sunt în viață

Ultima actualizare:

    Incredibil! Fraţii Lachlan şi Hayley  Webb, din Australia, suferă de o boală rară din cauza căreia nu se vor mai bucura niciodată de somn
Incredibil! Fraţii Lachlan şi Hayley Webb, din Australia, suferă de o boală rară din cauza căreia nu se vor mai bucura niciodată de somn

De o jumătate de an trec prin calvar! Australienii Lachlan şi Hayley Webb suferă de o boală rară din cauza căreia nu pot să doarmă. Ei moştenesc din familie cumplita maladie care nu are vindecare.

Sunt condamnaţi să nu mai doarmă niciodată! Aşa se manifestă boala rară numită Insomnie Familială Fatală (IFF), care i-a lovit pe neaşteptate, în urmă cu şase luni, pe amândoi. De atunci, ei au încetat să mai doarmă şi nu au speranţe că vor mai şti vreodată ce e somnul. Fraţii Lachlan şi Hayley Webb,  din Queensland, moştenesc crunta maladie de la mama lor.

“Nu are leac şi îi ucide pe cei care o contractează, fiindcă nu se poate trăi fără somn. Corpul nu mai poate să se regenereze, fiindcă e tot timpul în stare trează. De aceea, o persoană care nu doarme nu poate să supravieţuiască mult timp”, explică fraţii, care în mod curios au contractat maladia în acelaşi timp. Lachlan, de 28 de ani, şi Hayley, de 30 de ani, au făcut publică situaţia lor ca să ceară ajutorul medicilor din întreaga lume. Până acum nu s-a descoperit vreun remediu pentru boală. Însă ei speră că se va găsi până la urmă cineva care să-i ajute. În prezent, cercetătorii de la Universitatea California încearcă să-i vindece. Ei au aflat prima oară despre boala necruţătoare când bunica lor maternă a fost răpusă din cauza lipsei de somn. “Nu mai putea să adoarmă şi a început să se simtă rău. Avea halucinaţii, nu putea vorbi şi prezenta semne de demenţă”, a povestit Hayley. Mama lor a fost răpusă de aceeaşi boală la 61 de ani, iar mătuşa a fost ucisă de maladia IFF la 42 de ani. Fratele mamei a murit din aceeaşi cauză la numai 20 de ani.

Click! spune

Boala rară numită Insomnie Familială Fatală afectează 0,001 % persoane din întreaga lume. Aceasta împiedică organismul unei persoane să intre în etapa de somn profund. Bolnavul rămâne în etapa de somn MRO (mişcarea rapidă a ochilor), în care sistemul nervos nu se odihneşte deloc.

image
image
image
image
image
image
film romanesc oscar ovidiu pirsan jpg
calendar ortodox 2021 24 februarie capul sfantului ioan botezatorul icoana de  sorin vintzeanu jpeg
pizza politie pixabay jpg
Dorin Cioaba regele romilor FOTO www turnulsfatului ro jpeg
durere cap ochi jpg
extrageri loto
4 front 1 jpg
turnul eiffel shutterstock 1391056664 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net