Papaia, bună pentru diabetici
Papaia poate deveni fructul preferat al diabeticilor, deoarece ajută la stabilizarea nivelului de glucoză, natural. Chiar dacă s-au spus multe despre faptul că persoanele care suferă de diabet nu ar trebui să consume papaia, mai multe studii demonstrează contrariul.
Îmbunătățește sistemul imunitar
Datorită conținutului ridicat de vitamina C, papaia acoperă aproape dublul dozei zilnice recomandate. În plus, vitamina C este unul dintre cei mai puternici antioxidanți pe care natura îl oferă. Prin consumul de papaia, persoanele cu diabet își întăresc sistemul imunitar, previn cancerul, încetinesc procesul de îmbătrânire prematură și deteriorarea celulară rezultată din daunele produse de radicalii liberi. De asemenea, este îmbunătățită vederea și sănătatea inimii.
Nu modifică nivelul de zahăr din sânge
Deși este un fruct dulce și nivelul zahărului nu este la fel de scăzut ca în cazul mărului, papaia poate fi consumată, atâta timp cât nu se face exces. Este recomandat ca papaia să fie mâncată în porții mici (nu mai mult de o ceașcă), dimineața, însoțită de proteine – iaurt sau brânză dulce – pentru a ține sub control nivelul de zahăr și pentru a preveni hiperglicemia.
Descoperă de ce este recomandată papaia pentru diabetici pe clickpentrufemei.ro