Planta frumoasă care te scapă de insecte dacă stai la casă. Poate fi ținută pe balcon, dar și în gradină

Ultima actualizare:

După cum putem observa cu toții, vremea din țara noastră devine din ce în ce mai caldă, iar pe măsură ce ne apropiem de începutul verii, o problemă recurentă din această parte a anului va reveni în viețile noastre: muștele. Din fericire, există o metodă simplă de a ține aceste insecte la distanță, iar tot ce ne trebuie este o plantă!

Virnanțul poate ține insectele la distanță
Virnanțul poate ține insectele la distanță

Deja fiecăruia dintre noi ni s-a întâmplat să ne relaxăm acasă, cu geamurile deschise, iar apoi o muscă să intre pe geam și să refuze să mai plece. Vremea din țară deja este una caldă, iar pe măsură ce ne apropiem de vară, aceste insecte vor fi din ce în ce mai prezente și greu de evitat.

Desigur, prin comerț există nenumărate soluții menite să țină insectele la distanță, însă dacă ne dorim ceva extrem de simpliu și natural, putem apela la ajutorul unei plante!

Planta care poate ține muștele la distanță

Mai precis, este vorba despre planta cunoscută sub numele științific de Ruta graveolens, sau, mai simplu, virnanț. Această plantă superbă nu doar că ne poate decora frumos camerele, dar are abilitatea de a ține insectele la distanță!

Substanțele pe care le conține sunt toxice pentru insecte, așa că muștele nu vor mai fi o problemă în această vară! Iar partea cea mai bună este că virnanțul este complet inofensiv pentru om, ori pentru animalele noastre de companie.

Pentru a ne bucura de proprietățile acestei plante, nu trebuie decât să o ținem în apropiere de geamurile pe unde pot să intre muște. Iar nu doar muștele vor fi ținute la distanță, ci și oricare alt tip de insectă. Desigur, virnanțul are un aspect foarte frumos, așa că această plantă este o alegere perfectă din mai multe puncte de vedere.

Trebuie să avem în vedere faptul că virnanțul trebuie să fie ținut într-un loc cu cât mai multă lumină naturală și îi trebuie un nivel moderat de apă. Utilă și ușor de îngrijit, această plantă este perfectă pentru casele noastre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net