Poftiţi în casa scoasă la imprimantă! Cât costă locuința

Ultima actualizare:

Tehnologia a evoluat atât de mult, încât în zilele noastre poţi scoate o casă la imprimantă! O companie japoneză a creat un prototip în acest mod. Locuinţa, realizată cu ajutorul unei imprimante 3D, costă 37.000 de dolari, mai puţin decât multe maşini noi.  

Serendix50 este o casă  realizată din beton. FOTO: SERENDIX.COM
Serendix50 este o casă realizată din beton. FOTO: SERENDIX.COM

Creşterea preţurilor locuinţelor este un motiv de îngrijorare pentru milioane de oameni. Devine din ce în ce mai scump atât să cumperi o casă, cât şi să locuieşti în ea, astfel încât tinerii continuă să locuiască acasă cu părinţii, întrucât nu au suficienţi bani pentru a deveni independenţi. Mai mult, în Japonia, ceva asemănător se întâmplă în rândul bătrânilor. În ultimii ani, numărul pensionarilor cu venituri mici, care nu îşi pot permite să locuiască în marile oraşe din lipsă de bani, a crescut constant, determinând nevoia multora de a se retrage la ţară.

Pentru a rezolva această problemă, compania japoneză Serendix a decis să creeze case din beton imprimate 3D, cu o suprafaţă de 50m2. Masayuki Sono, arhitectul din spatele acestei idei, a câştigat un concurs organizat de NASA în urmă cu câţiva ani, pentru a proiecta o casă imprimată 3D. Anul trecut a lansat Sphere, o casă futuristă tipărită 3D de 10 m2 care a făcut senzaţie în toată lumea. Şi acum a revenit cu Serendix50 (cunoscută şi sub numele de Fujitsubo), care va ajunge în curând pe piaţă. În mai puţin de 45 de ore, Serendix este capabil să fabrice una dintre aceste case cu o singură imprimantă 3D.

Mai mult, casa este rezistenta la foc, inundaţii şi cutremure şi este izolată termic, potrivit Business Insider.

Locuinţa  este construită  pentru cupluri. FOTO: SERENDIX.COM
Locuinţa este construită pentru cupluri. FOTO: SERENDIX.COM

Astfel de locuinţe sunt concepute pentru periferia oraşelor mari sau pentru zonele rurale. Mica vilă are un dormitor, o baie, o bucătărie şi un hol. O casă Serendix50 este cu 90% mai ieftină decât preţul mediu al unei locuinţe, costând în total 37.000 de euro.

Dar nimeni nu s-a mutat în această casă. Este doar un prototip situat într-un oraş la aproximativ patru ore în afara Tokyo: Komaki, Japonia, în prefectura Aichi. Însă, compania japoneză are deja comenzi şi spune că poate realiza 250 de astfel de locuinţe pe an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
capsuni freepik jpg
primul teatru oravita jpg
Mihail Sadoveanu (© Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj / Wikimedia Commons)
image png
weekend distractie jpeg
image png
buletin jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net