La ce distanță de gardul vecinului trebuie amplasată cușca unui câine. Legea e clară pentru cei care stau la curte

Ultima actualizare:

Atunci când vine vorba de amenajarea curții, proprietarii trebuie să fie conștienți de regulile și reglementările prevăzute de lege, inclusiv cele referitoare la animalele de companie, cum ar fi câinii. De exemplu, de la distanța dintre cușca câinelui și gardul vecinului până la înălțimea permită pentru cușcă, legislația impune norme stricte pentru a preveni potențialele neplăceri și conflicte între vecini.

Câine în cușcă. Foto: Shutterstock.
Câine în cușcă. Foto: Shutterstock.

Ce spune legea construcțiilor

Legea construcțiilor stabilește cerințe precise privind amplasarea cuștii pentru câini într-o curte. Proprietarii trebuie să țină cont de aceste prevederi pentru a evita sancțiunile legale și eventualele dispute cu vecinii. Astfel, cușca trebuie să fie amplasată la cel puțin 60 de centimetri distanță de gardul vecin, conform prevederilor legale. Nerespectarea acestor reguli poate atrage amenzi care depășesc 500 de lei.

Un alt aspect important este înălțimea cuștii, care trebuie să fie dimensionată corespunzător taliei câinelui pentru a-i permite acestuia să stea în picioare și să se poată întoarce confortabil. De asemenea, pentru câinii ținuți în lesă, zgarda trebuie să fie confecționată dintr-un material care să nu provoace răni sau alergii, eliminând astfel riscul de strangulare.

Câinii ținuți pe lanț trebuie să beneficieze de unul confecționat din zale metalice

Legislația în vigoare mai aduce în discuție și alte aspecte importante legate de protecția și bunăstarea animalelor de companie. Astfel, câinii ținuți pe lanț trebuie să beneficieze de un lanț confecționat din zale metalice și ancorat corespunzător, iar lungimea acestuia trebuie să fie de cel puțin 2 metri. De asemenea, proprietarii trebuie să asigure câinilor un padoc împrejmuit, având o suprafață de cel puțin șase ori mai mare decât cușca, pentru a preveni evadarea și pentru a le oferi animalelor spațiu și confort adecvat.

În plus față de aceste reglementări, proprietarii de animale de companie trebuie să le asigure acestora, în funcție de nevoi, hrană, apă, mișcare, îngrijire, atenție și asistență medicală adecvată.

Este esențial ca proprietarii să fie la curent cu aceste prevederi legale pentru a asigura bunăstarea și siguranța animalelor de companie, precum și pentru a evita posibilele amenzi și conflicte cu autoritățile sau vecinii. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
padure profimedia jpeg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
pod parva facebook jpg
euro valuta bani pixabay jpg
iqos jpg
judet din romania colaj pixabay jpg
datorii calculate la stat jpeg
1 cuptor cu microunde jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net