Record mondial! Ea e femeia care a alergat 40 de kilometri pe tocuri stiletto!

Ultima actualizare:

O femeie din Marea Britanie a stabilit un record mondial după ce a alergat un maraton complet cu tocuri stiletto de 7.5 cm. Tânăra de 27 de ani a intrat în Cartea Recordurilor datorită turului de forță pe care l-a parcurs în «pantofi de ocazie»

Record mondial! Ea e femeia care a alergat 40 de kilometri pe tocuri stiletto!
Record mondial! Ea e femeia care a alergat 40 de kilometri pe tocuri stiletto!

Irene Sewell, 27 de ani, Marea Britanie, a decis să alerge pe tocuri la maratonul de 42 de kilometri după ce a citit despre o femeie care a încercat să ducă la bun sfârșit aceeași performanță la Londra, dar din păcate nu i-a reușit. 

În calitate de fostă dansatoare profesionistă, devenită alergătoare la triatlon, am crezut că pregătirea mea m-ar ajuta să intru în Cartea Recordurilor”, a declarat Irene.

Ea a contactat ​​Cartea Recordurilor și a propus finalizarea unui maraton de peste 40 de kilometri, în pantofi cu toc. 

„Am avut nevoie de un an de antrenament, atât fizic, cât și mental. Am început să alerg cu tocuri, dar mi-am dat seama rapid că este o modalitate ușoară de a-mi uza picioarele și de a mă răni. După ce am avut niște dureri, am văzut un medic care mi-a recomandat să alerg majoritatea curselor de antrenament în pantofii mei obișnuiți de alergare și să port tocuri din când în când.”

«În afară de antrenament, alegerea perechii potrivite de pantofi a ajuns să fie una dintre cele mai grele părți ale experienței mele» a mai spus Sewell.

„Cartea Recordurilor a impus o înălțime a tocului de cel puțin 6 cm inci și o bază de 2 cm, așa că a fost o provocare. Pantofii închiși mi-ar fi protejat picioarele, dar eram îngrijorată că după mai mulți kilometri picioarele mele se vor umfla. De fapt, am încercat aproximativ 6 perechi diferite de tocuri înainte de a găsi perechea perfectă.”

Maratonul a decurs fără probleme legate de încălțăminte, iar Sewell a parcurs cu ușurință traseul de 42 de kilometri cu două minute înaintea timpului limită de șapte ore și 30 de minute.

„Când am terminat, toată lumea m-a felicitat. Am avut un grup uriaș de prieteni care au venit la cursă și m-au susținut ceea ce a fost uimitor!”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net