S-a dat drept bărbat pentru a lucra într-o mină, până când a fost acuzată de viol


    O femeie din Tanzania care s-a prefăcut timp de 10 ani că este bărbat, pentru a putea munci într-o mină de pietre preţioase
O femeie din Tanzania care s-a prefăcut timp de 10 ani că este bărbat, pentru a putea munci într-o mină de pietre preţioase

Pili Hussein este o femeie din Tanzania care s-a prefăcut timp de 10 ani că este bărbat, pentru a putea munci într-o mină de pietre preţioase. Femeia a fost nevoită să-şi dezvăluie adevărată identitate după ce a fost acuzată de viol, potrivit BBC.

Povestea ei a fost dezvăluită într-un program ONU destinat femeilor din această ţară africană.

”Tatăl meu se purta cu mine ca şi când aş fi fost băiat şi eram trimisă să am grijă de animale. Nu mi-a plăcut deloc acea viaţă”, a declarat femeia în reportaj.

Fata a crescut, s-a măritat, însă a dat peste un bărbat violent. A fugit de acasă şi a ajuns într-un mic orăşel minier, Mererani, din inima munţilor Kilimanjaro, singurul loc din lume în care se extrag tanzanitele, pietre preţioase extrem de căutate pentru culoarea lor splendidă.

Pentru că patronii nu angajau femei, Pili s-a deghizat în bărbat şi aşa a reuşit să lucreze în mină.

”Mă comportăm ca o gorila, puteam lupta, vorbeam foarte urât. Nimeni nu ştia că sunt femeie, pentru că tot ce făceam făceam ca un bărbat.”

Femeia povesteşte şi cum a fost nevoită să-şi dezvăluie adevărata identitate. La un moment dat, o femeie din oraş a anunţat poliţia că a fost violată de mineri, iar când autorităţile au ajuns în mină, adevăraţii violatori au indicat-o pe ea că fiind vinovata.


    Acum Pili are propria companie minierăfoto: UN WOMEN/ DEEPIKA NATH
Acum Pili are propria companie minierăfoto: UN WOMEN/ DEEPIKA NATH

Ajunsă la poliţie nu a avut de ales decât să-şi dezvăluie identitatea şi a cerut o femeie care să o percheziţioneze şi să constate că nu putea fi ea violatorul.

Şi-a făcut propria companie minieră

Pili a lucrat între 10 şi 12 ore pe zi în mină săpând după pietre preţioase. În final a avut noroc şi a găsit două tanzanite mari care au îmbogăţit-o. Cu banii obţinuţi pe pietre le-a construit case tatălui, mamei şi surorii ei, iar pentru ea a cumpărat mai multe unelte şi şi-a angajat oameni care să sape în mină. Acum, ea are propria companie minieră cu 70 de angajaţi.

oana roman si marius elisei
Adriana și Eliza Iliescu
nunta insta jpg
cub claudia patrascanu png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
FotoJet jpg
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
Shauna Rae și iubitul jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg
cos cumparaturi shutter jpeg