S-a deschis un nou aeroport internațional într-un mare oraș din România. S-au investit 180 de milioane de lei

Ultima actualizare:

Orașul Tulcea din România a primit un impuls major în infrastructură odată cu inaugurarea noului Aeroport Internațional "Delta Dunării", o investiție de 180 de milioane de lei care promite să redefinească conectivitatea și turismul în regiunea Dobrogei. După doi ani de modernizare și construcție intensivă, autoritățile au tăiat panglica la acest aeroport care poate procesa acum 400 de pasageri pe oră și poate primi atât zboruri de linie cât și curse charter.

Avion. Foto: Pixabey.
Avion. Foto: Pixabey.

Modernizările recente au transformat aeroportul

Aeroportul Internațional "Delta Dunării" se alătură astfel Aeroportului Mihail Kogălniceanu din Constanța ca fiind al doilea aeroport internațional din regiunea Dobrogei. Modernizările recente au transformat aeroportul, crescând capacitatea de procesare a pasagerilor de la 50 de persoane pe oră la impresionanta cifră de 400 de persoane pe oră. Acesta este un pas esențial pentru a satisface cerințele și standardele impuse de companiile aeriene, deschizând astfel ușa pentru zborurile regulate și charter.

Acest terminal este dotat cu toate facilitățile pentru procesarea pasagerilor, respectând standardele Schengen și non-Schengen. Deci avem două terminale Schengen și non-Schengen, un pod mobil. Acest pod mobil nu este util pentru că reglementările privind spațiul Schengen ne impun ca între o aeronavă care operează în Schengen și una care operează non-Schengen să existe o distanță minimă de 200 de metri", a declarat Stoian Vâlcu, director al Aeroportului Tulcea.

Cu toate că momentan nu au fost contractate zboruri, respectarea standardelor Schengen oferă speranțe promițătoare administratorilor aeroportului.

De astăzi încolo, aeroportul primește tot ce trebuie să primească un aeroport modern. Deci, din acest moment putem vorbi de zboruri de curse în Europa și atât curse interne în țara noastră", a subliniat Horia Teodorescu, președinte al Consiliului Județean Tulcea.

Ce a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor

Reacția ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost una de laudă pentru progresul realizat de aeroporturile din țară, exprimându-și optimismul că investițiile vor aduce beneficii semnificative în traficul aerian.

Eu sunt optimist că atâta timp cât această investiție s-a făcut, s-a creat cadrul necesar astfel încât trafic pe aeroportul din Tulcea să fie unu mulțumitor", a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Aeroportul Internațional Tulcea are acum potențialul de a deveni principala poartă de intrare în Delta Dunării pentru turiștii internaționali, având infrastructura necesară pentru a susține acest rol crucial. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
image
actualitate.net
image
actualitate.net