Alertă pe Aeroportul Timișoara. Un avion cu peste 100 de pasageri a fost nevoit să aterizeze de urgență. Planul Roșu de Intervenție a fost activat

O noapte tensionată a marcat Aeroportul Timișoara, joi seara, când un avion cu peste 100 de pasageri a fost nevoit să aterizeze de urgență după ce a primit o amenințare cu bomba. Situația a declanșat o reacție rapidă din partea autorităților, care au activat Planul Roșu de Intervenție pentru a gestiona situația.

Aeroport Timișoara. Foto: Facebook.
Aeroport Timișoara. Foto: Facebook.

De ce a fost nevoită aeronava să aterizeze la Timișoara

Aeronava, care efectua un zbor cu ruta Polonia-Egipt, a fost nevoită să aterizeze la Timișoara după ce căpitanul a primit un apel telefonic care anunța prezența unei bombe la bord. Avionul, care transporta 127 de pasageri și 7 membri ai echipajului, se afla deasupra Serbiei în momentul în care a primit alerta. Cu doar 30 de minute înainte de a ateriza, echipajul a decis să efectueze o aterizare de urgență la Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara.

La fața locului, au fost mobilizate rapid mai multe echipe de intervenție, inclusiv ofițeri SRI, polițiști și pompieri. Aceștia au evacuat pasagerii și au început verificarea meticuloasă a aeronavei și a bagajelor. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor, nu a fost găsit nimic suspect până în acest moment.

Pasagerii au fost cazați în Timișoara și își relua călătoria către destinația finală vineri

Daniel Stamatovici, directorul Aeroportului Internațional Traian Vuia din Timișoara, a declarat că pasagerii au fost cazați în Timișoara și că vor își relua călătoria către destinația finală vineri. Cu toate acestea, mulți dintre aceștia au afirmat că nu au fost informați despre amenințarea cu bomba până după aterizare.

Aeronava, care aparține unei companii din România și opera un zbor charter pentru Fly Dubai, a fost parcată pe o cale de rulare cea mai îndepărtată de aerogară pentru a permite intervenția autorităților și investigarea situației.

În concluzie, evenimentul de joi seara de la Aeroportul Timișoara a demonstrat importanța pregătirii și reacției rapide în fața amenințărilor de securitate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net