Se încălzește! Iată cum să faci un grătar gustos!
Se anunță vreme numai bună de ieșit la picnic, la grătar, undeva în natură, cu cei dragi, gustând din bunătăți preparate cu multă pasiune. Mirosul răspândit de o friptură la grătar este inconfundabil. Urmează sfaturile noastre și vei face nu doar un grătar apetisant, ci și unul mai sănătos.
Este foarte important ca atunci când gătești să respecți regulile de igienă. Despre acestea și multe altele, ne-a povestit nutriționistul Corina Zugravu, care subliniază că trebuie să te asiguri că ai rezervă suficientă de apă atunci când te apuci de treabă.
„Oamenii pun mâna pe carnea crudă, dar apoi nu au cu ce să se spele sau o fac necorespunzător. Acelaşi lucru şi în cazul legumelor de salată“, explică nutriționistul.
Cărbunele degajă substanțe cancerigene
În ceea ce priveşte prepararea cărnii, specialistul spune că în urma arderii cărbunelui sau lemnului, se degajă substanţe cancerigene, care se impregnează în carne. De aceea, pentru a limita acest risc, foloseşte brichete speciale, din mangal, pentru grătar. Se găsesc în comerț și sunt accesibile.
Află pe clickpentrufemei.ro cum să faci un grătar delicios și sănătos.