Secretul cuplurilor care au succes în menţinerea unei legături pozitive între parteneri

11 iunie 2019
article img
Există și cupluri care au succes în menținerea unei legături pozitive între parteneri, atât emoțional cât și sexualfoto: 123RF

Există și cupluri care au succes în menținerea unei legături pozitive între parteneri, atât emoțional cât și sexual. Ei au o relație integrată, care include trasparență în comunicare, acord comun în luarea deciziilor și implicare deopotrivă în menținerea energiei erotice în viața lor sexuală.

O relație sexuală satisfăcătoare integrează mai multe elemente. Ea evoluează din sincronizarea care există între doi parteneri la nivel de valori, dorințe, așteptări și temeri privind evoluția cuplului, scopurile în viață, atât personale cât și ale cuplului. Practic este acel sentiment că sunteți pe aceeași lungime de undă. Iar dacă se menține această trăire, relația va avea succes pe toate planurile.

De aceea ne și este atât de des recomandat ca în alegerea partenerului să ținem cont de lucrurile pe care le avem în comun și nu atât de mult de atracție.

În cuplu este importantă transparența. Aceasta înseamnă o comunicare deschisă și sinceră cu partenerul. Acest lucru presupune atât dezvăluiri din partea ta cât și interes în a-i asculta dorințele, așteptările și a accepta diferențele dintre voi. Iar aceste lucruri se fac fără a judeca, fără inhibiții și fără a deveni defensivi. Nu este ușor și aveți nevoie de exercițiu. Dar este o investiție importantă în relația voastră.

Un alt rol important îl are împărțirea sarcinilor din viața de zi cu zi, fără ca unul să fie dominant în aspectele comune ale cuplului. Iar dacă în procesul de luare a unei decizii, gândiți diferit, ambii trebuie să luați în calcul care decizie este mai potrivită pentru relația voastră.

Urmând acești pași vă veți simți mai confortabil în relația voastră, iar comunicarea deschisă va avea efecte pozitive și asupra dorințelor și nevoilor voastre sexuale. Totodată înseamnă să aveți mereu timp unul pentru celălalt și să fiți alături emoțional, fizic, sexual. Și da, frecvența actelor sexuale contribuie și ea la satisfacția relațională pe termen lung.