Sfaturi de la un dresor celebru: “Frigul schimbă comportamentul câinelui și felul său de a fi”

Ultima actualizare:
Mihai Nae s-a ocupat şi de câinele lui Pepe
Mihai Nae s-a ocupat şi de câinele lui Pepe

Iubitorii și stăpânii de animale trebuie să fie bine informați atunci când au câini pe care îi țin iarna în curte. Cum trebuie îngrijiți patrupezii în sezonul rece și ce trebuie să facă stăpânii lor pentru a-i proteja, ne spune Mihai Nae, instructorul canin cunoscut drept dresorul de câini al vedetelor.

“Mulți dintre noi ne dorim un câine pentru curte. Un câine de rasă impunător ar fi chiar perfect. De cele mai multe ori ne alegem câini mari, impunători, care nu au blană, dar au un păr scurt. De multe ori întrebarea sună așa: «Rezistă câinele în curte?». La o astfel de întrebare răspunsul este «Da». Însă dacă reziști, nu înseamnă că și trăiești bine. Că duci o viață bună. Când câinii se lovesc de temperaturile scăzute din timpul nopții există posibilitatea să devină agitați, chiar ușor frustrați. O să manifeste un comportament hiperactiv, pe care noi l-am putea interpreta că este fericit, după felul vioi în care se mișcă. Însă agitația câinelui poate să ascundă posibilitatea unui început de comportament agresiv, posesivitate la mâncare, momente în care sare pe stăpân, practic lovind pieptul acestuia".


    Mihai Nae s-a ocupat şi de câinele lui Pepe
Mihai Nae s-a ocupat şi de câinele lui Pepe

Măriți cantitatea de hrană în seoznul rece

"Frigul schimbă comportamentul câinelui, cât și felul de a fi. Cei mai mulți nu măresc cantitatea de mâncare în timpul anotimpului friguros. Dacă animalul nu are resurse să consume cât este frig ne vom confrunta cu înfometarea, care la rândul ei va provoca latura agresivă a oricărui câine. Sfatul meu este să încercați să le creați condiții care să favorizeze buna stare fizică și psihică a câinelui. O cușcă încălzită cu un castron ce are capacitatea să încălzească apă când temperaturile scad. Acest lucru ar fi ideal într-o noapte de iarnă friguroasă. Plimbările mențin și ele echilibrul psihic al câinelui când ne confruntăm cu frigul. Totuși, a-i găsi un loc ferit de frig, undeva în interior, va ajută la protejarea articulațiilor și la prelungirea vieții câinelui dumneavoastră”, spune Mihai Nae pentru Click!

Dresează câini campioni

Instructorul canin Mihai Nae nu doar că este unul dintre cei mai tari dresori de câini de la noi, care lucrează și cu  animalele de companie ale vedetelor. Acesta participă cu câinii de care se ocupă la diverse concursuri de unde nu pleacă cu mâna goală ci plin de premii și medalii.“În luna octombrie am avut una dintre marile realizări ale acestui an. Am devenit campion național cu Max Vom Berthub, un mascul de ciobănesc german, care în afară de faptul că a fost lucrat și pregătit de mine, s-a și născut la mine în casă, acesta fiind puiul Umbrei, care este câinele meu de suflet", ne povestește Mihai.

Alături de Livia Graur și de campionul Arlo
Alături de Livia Graur și de campionul Arlo

"Un alt rezultat mult așteptat a fost obținut alături de Arlo, câinele Liviei Graur, care a luat locul 2 național în cadrul concursului CAC obținut pe parcursul a două zile de competiție. Arlo este puiul lui Aky, câinele actor cunoscut de toată lumea, el fiind prezent în toate emisiunile. Arlo duce mai departe generația mea de Belgian Malinois, eu având acasă pe mama și pe bunica acestuia. Igor, un alt exemplar de Belgian Malinois, frate cu Arlo, a ocupat și el locul 1. Locul 1 a mai fost ocupat și de Odin, un alt elev din rasă Ciobănesc German, și mă mândresc tot cu locul 1 ocupat de Athos, un exemplar de Amstaf, și tot cu locul 2 alături de Big, de asemenea tot un Amstaf”, spune, încântat, dresorul și artistul Mihai Nae, care a colaborat cu mai multe vedete cunoscute de la noi pentru a le dresa animalele de companie, precum Ruby, Pepe, Daniela Gyorfi, Paula Seling, Amna, Valeria Arnăutu, Raluca Tănase, Sonia Trifan, Oana Roman, Alexandra Ungureanu și Livia Graur.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net