Stai în casă: cum să alungi plictiseala din cuplu în perioada coronavirusului

Ultima actualizare:

    Nu lăsa plictiseala să intervină în cuplul tău în perioada aceasta de crizăfoto: Shutterstock.com
Nu lăsa plictiseala să intervină în cuplul tău în perioada aceasta de crizăfoto: Shutterstock.com

Îți propunem următorul experiment: întinde-te pe pat, închide ochii și încearcă să alungi zgomotul din minte. Adu-ți aminte cine este iubitul sau soțul tău. Încearcă să îți dai seama ce emoție te solicită atunci când te gândești la el. Amintește-ți de prima întâlnire, primul sărut, prima noapte de dragoste.

Bineînțeles că lucrurile sunt supuse transformării, la fel ca oamenii, la fel ca sentimentele. Dacă te simți epuizată în această perioadă și nu îți mai tratezi partenerul cu atenția cuvenită și invers, se prea poate să treceți printr-o perioadă mai încordată. Și cum autoritățile ne cer să rămânem în casă pentru binele nostru și al celor dragi, plictiseala sau chiar depresia își pot face simțită prezența.

Dacă simți o ușoară stare de panică, concentrează-te pe lucrurile pozitive din viața ta, cum ar fi relația cu omul iubit. Gândește-te că este doar o situație temporară, deci învață să răspunzi presiunii într-un mod matur și obiectiv. Pentru a elimina plictiseala din cuplu, încearcă să faceți activități comune, consolidând astfel relația dintre voi.

Află sugestii pentru a sparge monotonia din cuplu în această perioadă dificilă prin care cu toții trecem.

  • Faceți sport împreună

Cum sălile de sport sunt închise în această perioadă și nu mai putem face sport așa cum ne dorim, lucrăm cu ce avem disponibil în propria locuință. Nu îți recomandăm să te plafonezi și să te lenevești, genul acesta de atitudine fiind o sabie cu două tăișuri. Depresia te poate învălui fără să îți dai seama dacă nu îți ții corpul și mintea ocupate.

Plictiseală în cuplu o poți păcăli dacă faceți sport împreună. Deschide Youtube-ul și alege din zecile de tutoriale care îți explică clar cum poți antrena fiecare grupă de mușchi. Iar sportul în doi poate fi extrem de distractiv, încurajându-vă unul pe altul. Așa că îmbrăcați-vă cu treningul preferat, luați-vă pe voi niște hanorace comode și bucurați-vă de un antrenament de fitness pentru cuplu. Recomandat zilnic!

  • Surprinde-ți iubitul

Da, se poate! Chiar dacă stai în casă poți să vii cu ceva nou în relație, ceva ce nu ai mai făcut de foarte mult timp. Așa că pregătește o cină romantică, balconul fiind locul de desfășurare al escapadei voastre romantice. Invită-l la o întâlnire de neuitat și bucurați-vă de o mâncare gustoasă, un vin roșu potrivit, dar mai ales aduceți-vă aminte de ce v-ați îndrăgostit unul de celălalt.

Atunci când apare monotonia, este bine să nu pierzi din vedere motivele pentru care îți iubești soțul sau iubitul. Comunicarea este cheia fiecărei relații, înseamnă că aveți de lucru acum și aici. De aceea, o cină în doi poate fi un bun motiv pentru a vorbi, pentru a asculta și pentru a-ți înțelege partenerul.

  • Plănuiește viitorul

Poate că încă nu ești dispusă să discuți despre căsătorie sau copii, dar planurile de viitor au efectul de a consolida o relație. Nu le lăsa de o parte! Mulți specialiști sunt de părere că nivelul de securitate ridicat atrage inevitabil plictiseala în cuplu. Cu cât cunoști mai bine o persoană, știi la ce să te aștepți din partea acesteia. Și cu toate că a te simți în siguranță este unul dintre cele mai importante aspecte în viața cuiva, dacă înveți să nu iei de-a gata pe cel de lângă tine, lucruri magice s-ar putea întâmpla în relația voastră.

Astfel, în plină criză discutați despre ce o să faceți după pandemie. Poate mergeți într-un city-break, undeva la munte sau într-un roadtrip prin țară. Sau poate alegeți să vă deschideți o mică firmă, rezultatul unor idei și visuri comune. Orice ar fi, plănuiți și acționați pentru un viitor în doi!

Nu te lăsa pradă plictiselii! Nu mai citi tot ce prinzi în social media despre subiectul momentului și nici nu ține televizorul deschis doar pe știri. Influențele din exterior pot dăuna relației pe fondul social actual. Închegați-vă relația din ce în ce mai mult și nu lăsați plictiseala să vă distrugă iubirea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net