Sunteţi la începutul relaţiei? Nu faceţi promisiuni pe care nu le puteţi ţine

6 august 2020
article img
Cu toţii putem promite luna de pe cer însă ceea ce contează este dacă ne onorăm promisiunea facută sau nufoto: 123RF

De cele mai multe ori, la începutul relaţiei, când partenerii sunt extrem de îndrăgostiţi există o tendinţă generală de a impresiona pe celălalt.

Uneori ei simt că partenerul îşi doreşte un salvator, alteori ei doresc doar să pară grandioşi în ochii persoanei dragi şi promisiuni nerostite sunt lăsate să încolţească în mintea şi în inima celui de lângă ei. Unii vor face jurăminte, declaraţii, însă dragostea e oarbă, iar naivitatea şi experienţa puţină în cunoaşterea oamenilor îi împling pe mulţi să cadă pradă acestor promisiuni fie din dorinţa de a se simţi valoroşi, din teama de a fi respinşi sau consideraţi inadecvaţi.

Dezamăgirea neînplinirii celor promise nu sunt malefice în mod intenţionat, unul dintre parteneri fiind lăsat cu bună ştiinţă să spere la o relaţie frumoasă. Mulţi ar dori să-şi poată împlini promisiunile făcute, însă aceste promisiuni afectează relaţia de cuplu prin înrobirea partenerilor, datorită conştiinţei şi sentimentului onoarei.

Promisiunile şi datoria pot menţine un cuplu împreună, deşi partenerii nu sunt compatibili, nu se potrivesc. Atunci când unul dintre parteneri nu se mai simte împovărat în ciuda promisiunilor făcute, ar trebui mai bine să se gîndească de ce nu mai doreşte să ofere lucrul promis şi nu la decizia de a renunţa la promisiune.